Nieuws

Verkiezingsprogramma PCW: investeren in groene parels

Geschreven op:

De Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) wil meer zogenaamde groene parels realiseren in bestaande wijken. Hiermee wordt het buiten bewegen en genieten gestimuleerd en zorgt het voor onderling contact... Lees meer »

Ton van Doorn overleden

Geschreven op:

Vandaag, woensdag 1 november 2017, ontvingen wij het verdrietige bericht van het overlijden van onze fractievoorzitter Ton van Doorn. Ton was vanaf 2002 politiek actief binnen de PCW-fractie. De eerste... Lees meer »

PCW feliciteert E.J. (Evert Jan) Nieuwenhuis

Geschreven op:

De PCW-fractie feliciteert Evert Jan Nieuwenhuis met de voordracht en hoopt dat hij een goede tijd in ons Gouwedorp krijgt. De gemeenteraad van Waddinxveen heeft donderdagavond 14 september besloten om... Lees meer »

Wethouder Kees de Jong in Top 50 Beste Lokale Bestuurder

Geschreven op:

Kees de Jong staat in de Top 50 Beste Lokale Bestuurder die Binnenlands Bestuur ieder jaar organiseert, samen met Necker van Naem. Competenties van De Jong zijn: betrokken, daadkrachtig en integer. Respondenten... Lees meer »

Stellingen leveren leuke gesprekken op tijdens braderie

Geschreven op:

De drie stellingen waarop mensen konden stemmen, leverde goede input en leuke gesprekken op. Over de stelling ‘Groen gaat voor parkeren’ waren de meningen evenwichtig verdeeld. Over de twee andere stellingen... Lees meer »

Kom even buurten bij de PCW op de Braderie Dorpstraat

Geschreven op:

Tijdens de braderie staan drie stellingen centraal, waarbij u kunt aangeven of u het eens of oneens bent. Ze gaan over groen versus parkeerplaatsen, winkelstrips en het Gouweplein en de veiligheid in ons... Lees meer »

Winnaars fotowedstrijd bekend

Geschreven op:

De winnaars van de fotowedstrijd ‘Het mooiste stukje groen van Waddinxveen’ zijn bekend. Hugo Esveldt heeft de prijs gewonnen in de categorie tot en met 12 jaar en mevrouw Margo Vreeburg in de categorie... Lees meer »

Doe mee aan de fotowedstrijd 'Het mooiste stukje groen'

Geschreven op:

Wat vind jij het mooiste stukje natuur in Waddinxveen? Maak er een foto van en wie weet win je een prijs. De PCW organiseert een fotowedstrijd rond het thema ‘Het mooiste stukje groen van Waddinxveen’.... Lees meer »

Tafeltjesspreekuur in de Zuidplas

Geschreven op:

Zaterdag 22 april van 10 tot 11 uur heeft de PCW een tafeltjesspreekuur in de Zuidplas bij de winkelstrip.Doel van dit tafeltjesspreekuur is om met inwoners in gesprek te gaan over hun woon- en leefomgeving.... Lees meer »

Toekomst tuinbouw vraagt keuzes gemeente

Geschreven op:

“De tuinbouw staat voor grote veranderingen. Dat vraagt om een betrokken overheid die keuzes durft te maken.” Die conclusie trekken ondernemers, belangenorganisaties, provinciale en lokale politici uit... Lees meer »

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»