PCW feliciteert E.J. (Evert Jan) Nieuwenhuis

Geschreven op:

De PCW-fractie feliciteert Evert Jan Nieuwenhuis met de voordracht en hoopt dat hij een goede tijd in ons Gouwedorp krijgt. De gemeenteraad van Waddinxveen heeft donderdagavond 14 september besloten om de heer drs. E.J. Nieuwenhuis aan te bevelen als nieuwe burgemeester. Evert Jan Nieuwenhuis is 40 jaar oud en sinds 2014 wethouder in de gemeente Lisse. Deze aanbeveling wordt verzonden aan de Minister van BZK met het verzoek zijn benoeming te bevorderen.

De heer Nieuwenhuis is getrouwd en vader van twee kinderen (dochter van 13 en een zoon van 8). Hij is lid van de SGP en woonachtig in Lisse. Nieuwenhuis: “Wat een geweldig nieuws te horen dat ik ben voorgedragen als nieuwe burgemeester van Waddinxveen. Het vertrouwen dat de gemeenteraad in mij heeft uitgesproken maakt me blij en dankbaar. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en me helemaal in te zetten voor Waddinxveen. Voor ons gezin is het een hele stap. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ons snel thuis zullen voelen in onze nieuwe woonplaats.“

Procedure selectie, voordracht en installatie nieuwe burgemeester:
De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 6 april 2017 een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie heeft als taak te gekomen tot een selectie van kandidaten voor de functie van burgemeester en daaruit een voorstel tot aanbeveling te doen aan de raad. Tijdens een gesprek met de Commissaris van de Koning eind augustus heeft de commissie de ontvangen sollicitaties besproken. Er zijn met zes kandidaten sollicitatiegesprekken gevoerd. Tijdens de besloten raadsvergadering van vanavond heeft de vertrouwenscommissie met de raad haar bevindingen uitgewisseld en besproken. Aan de hand van de opgestelde profielschets en de persoonlijke kwaliteiten, heeft de raad vervolgens in de vergadering besloten de heer Nieuwenhuis aan te bevelen. Op 6 november wordt de nieuwe burgemeester beëdigd en geïnstalleerd

Reactie PCW
De PCW-fractie feliciteert Evert Jan Nieuwenhuis met de voordracht en hoopt dat hij een goede tijd in ons Gouwedorp krijgt. Wij zien uit naar een goede samenwerking en wensen hem en zijn gezin Gods zegen toe.

« Naar het overzicht

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»