PCW stelt vragen over (tekort aan) oplaadpalen elektrische auto’s

Geschreven op:

De PCW-fractie in Waddinxveen hecht veel belang aan duurzame zorg voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat wij zorgvuldig omgaan met de schepping. Milieuvriendelijk elektrisch vervoer, is een goed voorbeeld hiervan.

In januari 2016 meldde nu.nl dat er in Amsterdam een tekort aan oplaadpalen voor elektrische auto’s werd verwacht. Dat lijkt een oud bericht en niet op Waddinxveen van toepassing. Adviesbureau Over Morgen concludeert begin deze maand dat er in veel gemeenten een tekort aan oplaadpalen is of wordt verwacht. Binnen de provincie Zuid-Holland staat Waddinxveen op een 52ste plek van de totaal 67 gemeenten met een score van nog geen 10%. Dat betekent dat meer dan 90% van de gemeente niet toegerust is op (toekomstige) elektrische rijders.

Deze gegevens waren voor de PCW-fractie aanleiding om via schriftelijke vragen het college dit vraagstuk onder de aandacht te brengen en te vragen of zij voor zichzelf een stimulerende rol ziet weggelegd. Wat de PCW-fractie betreft wel!

Al eerder, in 2011 heeft de PCW-fractie ook aandacht gevraagd voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het college heeft dit toen opgepakt.

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.
»