Stellingen leveren leuke gesprekken op tijdens braderie

Geschreven op:

De drie stellingen waarop mensen konden stemmen, leverde goede input en leuke gesprekken op. Over de stelling ‘Groen gaat voor parkeren’ waren de meningen evenwichtig verdeeld. Over de twee andere stellingen ‘Ik voel me veilig in Waddinxveen’ en ‘Winkelstrips blijven nodig ondanks Gouweplein’ was rond de 90% het eens.

Van de 182 stemmers op de stelling ‘Groen gaat voor parkeren’ was 46% het eens, 47% het oneens en 7% vond het afhangen van de omstandigheden. De stemmers gaven concrete straten aan waar volgens hen het groen en parkeren goed verdeeld was, zoals de Sniepweg. Ook kregen we voorbeelden van straten waar er juist teveel of te weinig parkeerplaatsen waren, zoals de Oranjewijk en de Wingerd.

De stelling ‘Winkelstrips blijven nodig ondanks Gouweplein’ trok het meeste stemmers: 240. Van hen was 91% het met de stelling eens. De winkelstrips hebben een sociale functie en zijn op loopafstand voor ouderen, zo motiveerden de mensen hun keuze.

Bijna 90% van de 199 stemmers voelt zich veilig in Waddinxveen. Een inwoner merkte op dat hij zich ook veilig voelt bij Station Noord, een ander vindt een goede beveiliging in je huis én burencontact helpen. 12% is het niet met de stelling eens. Opmerkingen hierbij varieerde van het ’s avonds hebben van een onveilig gevoel in de omgeving van het Gouweplein tot de tip om poortverlichting in heel Waddinxveen te subsidiëren.

« Naar het overzicht

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»