Begrotingsuitgangspuntenbrief: nu nog geen oordeel vellen

Geschreven op: | Door: Ton van Doorn

Deze brief is duidelijk en een eerste opstap naar de begroting 2017 -2020. De verleiding is groot nu over diverse punten die genoemd worden een oordeel te vellen. Wij doen dat niet omdat we ons ervan bewust zijn dat de begroting op dit moment in productie is en dat proces willen we met rust laten. Nog belangrijker is dat we voorstellen en het schrappen van bezuinigingen willen beoordelen in het licht van de hele programmabegroting en een doordacht financieel meerjarenbeeld. Dan weten we hoe we er meerjarig voorstaan.
Dit standpunt betekent dat de PCW vanavond eventueel ingediende moties op voorhand niet zal steunen, simpelweg omdat ons een integraal beeld van onze financiële positie ontbreekt.
Tegelijk geven we het college wel mee dat we niet uitsluiten dat wij de begroting 2017-2020 desnoods bij amendement willen wijzigen. Het budgetrecht is aan de raad.

Ton van Doorn
fractievoorzitter PCW

« Naar het overzicht

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»