Weblogs

Een raadslid moet in de eerste plaats luisteren

Door: Erik Segers | Geschreven op:

“Zorg ervoor dat je als raadslid in de eerste plaats goed kunt luisteren. Vorm je eigen mening pas als laatst, niet vooraf.” Vrijdag 29 september was er in Waddinxveen een mini-congres over de ‘burgernabije’... Lees meer »

Ga toch fietsen!

Door: Kees de Jong | Geschreven op:

Vanaf de dag dat ik mijn rijbewijs had, was het bij mij met fietsen gedaan. Er was altijd een goede reden om de auto te nemen. Eieren bezorgen, het gaat misschien regenen, het is te ver weg... Voor iemand... Lees meer »

We zijn weer begonnen! Komkommertijd voorbij... Presentatie Zakboek Raadsleden

Door: Peter van den Berg | Geschreven op:

Het in de gemeenteraad hollen en stilstaan. Na een ieder jaar weer drukke eindsprint begint in de eerste of tweede week van juli het zomerreces. Ineens geen vergaderingen meer en ook de email lijkt stilgevallen.... Lees meer »

Think global, act Waddinxveen

Door: Erik Segers | Geschreven op:

'Think global, act Waddinxveen' Deze stelling is natuurlijk afgeleid van de bekende slogan van de duurzaamheidsbeweging: Think global, act local. De opgave waar we voor staan is niet te onderschatten.... Lees meer »

Souburgh blijft!

Door: Jannette Nieboer | Geschreven op:

Het staat mij nog helder voor de geest: augustus 2013, de zon scheen lekker en daar kwam als donderslag bij heldere hemel het bericht dat Souburgh zou gaan sluiten rond 2016. Een storm van protest volgde.... Lees meer »

Gereedschapskist voor het betere raadswerk

Door: Peter van den Berg | Geschreven op:

"Komt tijd, komt raad!" Als je eenmaal op een kandidatenlijst bent gekomen, kan het gebeuren dat je op enig moment ook daadwerkelijk als fractielid of raadslid tot de fractie toetreedt en/of raadslid wordt.... Lees meer »

Keuzes maken: als mens en als bestuurder

Door: Kees de Jong | Geschreven op:

We maken ons hele leven keuzes. De gehele dag door en vaak zonder dat we er bij nadenken. Of het nu gaat over kleding die we aantrekken of wat we zullen eten. Op ethisch vlak, qua vrije tijdsbesteding,... Lees meer »

Bijeenkomst over Rotterdam The Hague Airport

Door: Erik Segers | Geschreven op:

Dinsdag 16 mei kwamen SGP en ChristenUnie vertegenwoordigers bijeen van de provincie Zuid Holland en de gemeenten in de nabijheid van de Luchthaven Rotterdam: Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Aanleiding... Lees meer »

Gesprek over ontwikkelingen Greenport

Door: Peter van den Berg | Geschreven op:

Op maandag 10 april hebben de christelijke fracties uit Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Waddinxveen en Zuidplas een gezamenlijke bijeenkomst gehouden in het gemeentehuis van Lansingerland. Hierbij waren... Lees meer »

Inbrekerswerktuigen ook in Waddinxveen preventief én bestuursrechtelijk aangepakt

Door: Peter van den Berg | Geschreven op:

Op 10 februari 2016 hebben Jannes Berghout en ondergetekende schriftelijke vragen ingesteld over de stijging van het aantal inbraken in Waddinxveen en de preventieve (en innovatieve) aanpak van inbrekerswerktuigen... Lees meer »

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»