PCW en Waddinxveen: een goede combinatie (vinden wij ;-)

Geschreven op:

Heel veel (veel te veel) zware knallen, kruit en rookdampen en toen was het alweer 2018.
Een nieuw jaar, waarin we elkaar gezondheid, zegen en succes mogen wensen. Een jaarwisseling, waarbij je denkt aan geliefden die er niet meer zijn en aan zorgen die je meeneemt. Maar ook een moment waarop je ziet dat God ook in 2017 weer kracht en wijsheid gaf voor alles wat gedaan mocht worden. Dat geeft ook weer geloof en vertrouwen in het jaar dat voor ons ligt. God blijft dezelfde en dat is iets waar we moed en hoop uit mogen putten. 

 

2018: inwoners kunnen gaan stemmen

Traditiegetrouw geven alle kranten een beeld van wat er in 2017 gepasseerd is, dus laten wij in deze column maar vooruitkijken naar 2018. Een jaar waar onze inwoners kunnen stemmen en daarmee duidelijk maken wie hun vertrouwen krijgt om Waddinxveen de komende vier jaar te besturen.

 

Waddinxveen moet nog groener worden

De komende maanden zullen we als PCW duidelijk maken dat het bestuur van onze mooie gemeente bij ons in goede handen was en is. We hebben de afgelopen jaren in Waddinxveen veel bereikt, maar er staat ook nog veel te gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het voortvarend verder gaan met de scholenbouw en de invulling van het gebied van Station tot Brug. En aan de verdere vergroening van Waddinxveen met de Vredenburghzone en andere plaatsen waarvan de PCW vindt dat we die veilig moeten stellen met een groene invulling. Op het gebied van (jeugd)zorg en welzijn willen we zorgen dat onze inwoners die dat nodig hebben goed geholpen blijven worden.

 

We zijn zorgvuldig met het geld omgegaan

Doordat we de afgelopen acht jaar zorgvuldig met ons geld zijn omgegaan, hebben we financieel de mogelijkheid om te investeren in ons dorp. Met de groei van ons aantal inwoners ziet de toekomst van Waddinxveen er zonnig uit en is bewezen dat we als zelfstandige gemeente prima voor onszelf kunnen zorgen.

De komende jaren wil de PCW verder werken aan het nog mooier maken van Waddinxveen. Voor ons hoort daar als vaste waarde bij dat we proberen het “dorpse gevoel“ vast te houden en te bewaren. De PCW vertaalt dat in punten als rust, groen, meeleven met elkaar en verantwoord omgaan met dat wat ons is toevertrouwd.

Daar willen ook wij ons weer graag voor inzetten. 


Jannette Nieboer en Kees de Jong
wethouders

« Naar het overzicht

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»