Tussen raadsvergadering en installatie

Geschreven op: | Door: Peter van den Berg

De periode tussen de 'laatste raadsvergadering', dat wil zeggen de laatste inhoudelijke raadsvergadering voor de verkiezingen, en de installatie van de nieuwe gemeenteraad is een bijzondere periode. Het inhoudelijke raadswerk staat (vanaf 12 februari) stil en alle aandacht gaat uit naar de verkiezingen.

Een leuke periode, een bijzondere periode. Gesprekken in winkelcentra, op de markt, actief vai facebook en twitter om nog eens extra de eigen achterban te informeren en de zogenaamde 'zwevende kiezer' definitief te overtuigen. Dan zie je bij jezelf en andere leuke foutjes. Een tekstkar van de PCW die keer wel heel onhandig wordt geparkeerd. Een kandidaat-raadslid, niet van PCW-huize, die via twitter om een voorkeursstem vraagt en via Twitter door zijn bestuur tot de orde wordt geroepen. Een partij, niet zijnde de PCW, die mij in het mailcircuit van de campagne lijkt op te nemen.... Gelukkig kon ik snel aan de bel trekken en had ik geen 'voorkennis'. In de winkelcentra hadden we leuke, veelal korte, ontmoetingen. De ene stemt 'nooit op een protestantse partij omdat christenen gemeen zijn'. Een gesprek daarover aangaan lukte mij niet. De ander geeft de zojuist gegeven folder weg "geef die maar aan een ander, want ik stem Kees Kip".

En zo kan ik even doorgaan. Dan denk ik ook aan de prachtige en unieke verkiezingskrant en de vele oplossingen van puzzel en rebus die ik binnenkreeg. Meer in het bijzonder denk ik ook aan de afsluiting van de verkiezingscampagne op dinsdagavond 18 maart in de Kruiskerk. Een bijzondere ontmoeting rondom het Woord van God waarbij ds. J.P. Stoel mediteerde uit Psalm 20: het gebed voor de koning. Hij wenste ons toe dat, in welke positie wij ons ook verkeren, ons (raads)werk gericht mag zijn op De Koning, op God.

De uitslag en de bijzondere wijze van de totstandkoming van het zetelaantal is bekend......... Ik wens u en ons als nieuwe raad(sfractie) toe dat we vanuit de zojuist genoemde grondhouding onze verantwoordelijkheid thuis, in kerk en maatschappij mogen uit (blijven) voeren.

Peter van den Berg
(raadslid PCW)

« Naar het overzicht

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»