“Zondagsrust is een speerpunt, geen breekpunt”

Geschreven op:

Rust is een must. Dat staat op de verkiezingsposters van de PCW die in Waddinxveen hangen. En die boodschap verkondigde lijsttrekker Kees de Jong maandagavond ook met verve tijdens het lijsttrekkersdebat in Cultuurhuys De Kroon. “Ons principe is nog hetzelfde als vier jaar geleden. Wij zijn tegen de openstelling van de winkels op zondag.”

De VVD maakte tijdens het debat nog eens duidelijk dat zij alleen in een nieuw college willen komen, als alle winkeliers de vrijheid krijgen hun winkel op zondag te openen. Om op voorhand een breekpunt te maken van de zondagsopenstelling, gaat De Jong te ver. “Zondagsrust is een speerpunt, geen breekpunt.” Hij stelt vast dat andere partijen steeds meer aandringen op verruiming van de koopzondagen. Maar een breekpunt formuleren dat daar haaks op staat en daarmee zelf buitenspel staan, vindt hij niet realistisch en ook niet eerlijk naar de kiezers. “Stel dat wij niet meedoen in het college, dan is de kleine lokale ondernemer de klos. Want die zal zich dan gedwongen voelen de deuren te openen op zondag. Wij blijven dus principieel tegen de opening van winkels op zondag en zullen met onze invloed in het college het aantal zondagen dat winkels open mogen zo veel mogelijk proberen te beperken.”

De Jong maakte zich tijdens het debat verder hard voor het behoud van de winkelstrips. Ook een winkelstrip als de Luifelbaan, die met leegstand te kampen heeft, mag wat hem betreft niet opgegeven worden. “Daar moeten we in investeren. Als de Luifelbaan verdwijnt, verliezen veel oudere Waddinxveners de winkeltjes om de hoek.”

Gevraagd naar wat absoluut in het nieuwe college-akkoord moet komen, was De Jong duidelijk: “Duurzaamheid, groen en een betaalbare woning voor iedereen.”

« Naar het overzicht

@KiesPCW

Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.

De PCW heeft voor de periode 2018-2022 de volgende vijf hartspunten opgesteld:

  • PCW kiest voor rust op zondag. – Hart voor onze rustdag. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil dat iedereen zorg en ondersteuning krijgt die dat nodig heeft. Hart voor onze naasten. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil een veilig Waddinxveen. – Hart voor veiligheid. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil investeren in een dorp vol groene parels. Hart voor groen. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW steunt het behoud van winkels in elke buurt. Hart voor buurtwinkels. Hart voor Waddinxveen.
Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.
»