Overpeinzingen na een bewogen jaar

Geschreven op:

Het afgelopen jaar was een veelbewogen jaar in mijn persoonlijk leven.

Collega Kroes met wie ik zes jaar opgetrokken ben, stopte als wethouder en een brand legde ons bedrijf in de as. Er waren ook zorgen en droefheid in de familie. Half december werd door een verkeersongeval een schoonzus weggenomen uit dit leven. Wat een verdriet geeft zoiets. Ook op ander gebied zijn er nog zorgen in de familiesfeer.

Op momenten dat alles voorspoedig gaat, kijk je anders naar zaken dan op momenten dat geliefden wegvallen. Het bepaalt je als mens bij de tijdelijkheid van dingen en bij de beperktheid van je werk en je eigen kunnen. Hoe belangrijk zijn je dagelijkse beslommeringen eigenlijk in het licht van een eeuwigheid? Misschien herkent u die vragen; een antwoord daarop geven vind ik niet altijd even eenvoudig. Natuurlijk, we hebben ons werk hier te doen maar het kost soms wel heel veel energie en tijd en is dat het allemaal waard? Vragen die soms op je afkomen en je bezig houden.

Terugkijkend op weer een jaar wethouder zijn, geeft dan gemengde gevoelens. Tevredenheid over wat goed is gegaan en wat bereikt kon worden voor onze inwoners en de wil om daarmee en daarvoor verder te gaan. Anderzijds gevoelens van teleurstelling en ergernis als steeds oude discussies opnieuw gevoerd moeten worden. Ja, het hoort bij je “werk” als wethouder en ja, je moet een gladde rug hebben. Maar… soms heb je dat gewoon even niet en raakt een opmerking of tweet je wel.

2016 ligt achter ons en 2017 komt eraan. Ook in 2017 zal lief en leed elkaar weer afwisselen en zullen er blijde en droevige dagen komen. Het is onderdeel van ons bestaan op aarde, of je nu wethouder bent, kippen verzorgt of wat anders doet.
Wat een “geluk” als je dan weet dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde gaan komen, waar geen tranen en geen rouw meer zijn. Een “geluk” waar ik niets aan hoef te doen omdat het gratis is. Ik wens iedereen dat “geluk” toe bij de wisseling van het jaar.

Kees de Jong
wethouder« Naar het overzicht

@KiesPCW

Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.

De PCW heeft voor de periode 2018-2022 de volgende vijf hartspunten opgesteld:

  • PCW kiest voor rust op zondag. – Hart voor onze rustdag. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil dat iedereen zorg en ondersteuning krijgt die dat nodig heeft. Hart voor onze naasten. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil een veilig Waddinxveen. – Hart voor veiligheid. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil investeren in een dorp vol groene parels. Hart voor groen. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW steunt het behoud van winkels in elke buurt. Hart voor buurtwinkels. Hart voor Waddinxveen.
Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.
»