Terugblik van Jannette Nieboer op haar wethouderschap

Geschreven op:

Vorige week namen we op grootse wijze afscheid als wethouder, Kees en ik. Wat een prachtig feest! Geweldig, zovelen die de moeite namen om afscheid te komen nemen. Het was een bonte parade van mensen en organisaties met wie je in zo’n periode samengewerkt hebt.

 

Dankbaarheid en voldoening

Ik kijk met dankbaarheid en voldoening terug op de jaren 2014 tot 2018. Mijn taken lagen op het gebied van Zorg en Jeugd en daar hebben we veel kunnen realiseren. Een kleine greep: we hebben nu een Sociaal Team dat vraagstukken integraal benadert, waardoor mensen niet naar verschillende loketten hoeven; we bieden de nodige zorg en ondersteuning aan mensen; we realiseerden een nieuwe voorziening voor mensen met psychische kwetsbaarheid (Het Bruisnest); we legden vier jongerenontmoetingsplaatsen aan. En dat alles moesten we organiseren onder beperkende financiële omstandigheden, omdat de vergoedingen van Rijk minder werden.

 

Cliënten moeten er beter van worden

Het wethouderschap is een veelzijdige functie, maar het is lastig uit te leggen wat je nou zo’n hele dag doet. Veel gesprekken en overleggen, dat springt er wel uit. Met wat je daar hoort, beoordeel je vervolgens vraagstukken en voorstellen die langskomen of bedenk je zelf wat er moet gebeuren. Daarbij stond voor mij voorop dat onze clienten er beter van moesten worden. Ik vond de gesprekken met clienten en mensen met problemen het meest indrukwekkend. Dan zie en hoor je wat er speelt bij gezinnen met kwetsbare kinderen en ouderen of bij mensen met psychische kwetsbaarheid. 

Het werk is nooit af, we moeten doorgaan met het verbeteren van de zorg en ondersteuning en de manier waarop de clienten worden geholpen. Dat besef is ruim aanwezig.

 

VIP-dames bij een VNG-congres :) 

Gelukkig viel er ook veel te lachen. Een paar voorvallen: een jongeman (toevallig de zoon van Kees) die als stagiair in het gemeentehuis met zijn vlekkeloze Engels de burgemeester op het verkeerde been zette; die keer toen Kees Brigitte en mij aankondigde als VIP-dames bij een VNG-congres en wij vlak bij de hoofdingang mochten parkeren; alle plezier in het college en met de medewerkers. De sfeer was over het algemeen uitstekend. Dat kan ook heel anders, hoorde ik wel eens van collega’s.

 

Dank aan de PCW. Dank aan onze God.

Een prachtige periode om op terug te kijken. Ik vond het mooi om het werk te mogen doen en ik kijk tevreden terug. Dank aan de PCW die de gelegenheid gaf. Dank aan onze God, die kracht gaf en energie, zelfs in de periode toen onze zoon overleed. 

Er zit nu een krachtige PCW-fractie in de raad. We zullen het de komende periode zonder wethouder(s) moeten doen, maar ik ben ervan overtuigd dat de fractie ook zonder wethouder veel voor Waddinxveen gaat betekenen!

Jannette Nieboer-Buitinga

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»