Mondelinge vraag wateroverlast Gouweplein

Geschreven op: | Door: Niels Hart

Voorzitter, er was mij voor vorige week gevraagd wat cadeautjes op een lijstje te zetten die ik graag zou willen hebben.  Ik wist het niet zo goed en wilde wat ideetjes op doen, uiteraard bij de lokale winkels. Ik kwam op het Gouweplein en ik wist het toen: Laarzen. Voor de winkels namelijk grote plassen; winkeliers druk bezig met het water wat weg te bezemen; winkelend publiek dat peinzend stond te kijken hoe met een beetje droge voeten bij de winkels te komen.   

Dit is helaas niet de eerste keer. Als PCW hebben wij de volgende vragen aan de wethouder: Kan de wethouder uitleggen wat de problemen in de afwatering zijn? Wat zou hieraan gedaan kunnen worden en wanneer kunnen we deze oplossing verwachten?  

Zodat straks na grote buien het Gouweplein er niet uitziet als de Gouwe, maar net als bij droog weer eruitziet als het aantrekkelijke winkelgebied Gouweplein. 

Antwoord van wethouder Albert Kerssies:

Bij de aanleg van het Gouweplein was om 50% van de putten te laten infiltreren op het dak i.v.m. vasthouden van water om vertraagd af te voeren voor klimaatadaptatie. Bij hevige regenbuien werkten de infiltratieputten onvoldoende en inmiddels zijn er meer aangesloten op het riool. In de komende tijd gaan we hiermee door. Het afvalsysteem is ook schoongemaakt, want er was sprake van verstopping. De putten worden sowieso elk jaar een paar keer schoongemaakt. Het is niet bekend dat er in de winkels wateroverlast is. Het Gouweplein is goed bereikbaar na buien maar er wordt dus aan gewerkt. 

Niels Hart
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»