Wie zijn wij

De PCW is de afkorting voor Protestantse Combinatie Waddinxveen. De PCW is een krachtig en eensgezind samenwerkingsverband van drie christelijke politieke partijen: de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), de Hervormde Kiesvereniging (HKV) en de ChristenUnie.

 

ChristenUnie

 


Grondslag en missie

De PCW voert politiek op basis van de Bijbel, het Woord van God. De Bijbel is ons fundament en dient als richtsnoer in ons politieke handelen. Dit betekent dat we ons werk in de politiek tot eer van God en ten dienste van de mensen in Waddinxveen willen doen. Ons doel is dan ook om dit zoveel mogelijk handen en voeten te geven in het programma van de gemeente Waddinxveen.

 

Gemeente Waddinxveen

Waddinxveen is een mooi dorp waar we als burgers best trots op mogen zijn. Als PCW doen we er alles aan dat Waddinxveen een fijne plek is om te wonen, waar het bruist van de activiteiten, maar waar ook de nodige rust is. Vanuit de landelijke en regionale overheid komt het nodige op gemeenten af. Als PCW houden we dit nauwlettend in de gaten en proberen vroegtijdig op ontwikkelingen in te spelen. Waddinxveen is 'een parel aan de Gouwe', en de PCW doet al haar best dat dat zo blijft en burgers dat ook daadwerkelijk zo ervaren.

Historie PCW

In 1982 nam de PCW voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor werd er door de verschillende christelijke partijen al samengewerkt onder een naam die bestond uit de combinatie van de afkortingen van deelnemende partijen. In 1982 bestond de PCW uit de HKV, de SGP en de RPF. In 1986 is daar het GPV bijgekomen. Voor deze vorm van samenwerking is gekozen omdat de afzonderlijke partijen met één geluid naar buiten wilden komen en zich gezamenlijk sterk willen maken voor de belangen van de Waddinxveense bevolking. Een uitgangspunt, dat steeds meer kiezers hebben gesteund en hebben weten te waarderen. Door een helder geluid en de principes zoveel mogelijk in de praktijk te brengen heeft de PCW een sterke positie verworven in de gemeenteraad van Waddinxveen.

Sinds 1990 is de PCW vertegenwoordigd in het college van burgemeester en wethouders. De eerste jaren heeft Joop Neele deze plaats in het college ingenomen. Vanaf eind 2000 tot april 2010 vertegenwoordigde Wiebrand Dijksterhuis de PCW in het college van burgemeester en wethouders. Vanaf april 2010 is Kees de Jong namens onze fractie wethouder en loco-burgemeester. Vanaf 21 mei 2014 vertegenwoordigen zowel Kees de Jong ook Jannette Nieboer-Buitinga de PCW binnen het college.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen

Een groene en schone woonomgeving vinden veel mensen belangrijk. Groene bomen, bloeiende planten, een mooi grasveld: het bevordert het woongenoegen.
In de achterliggende tijd is er in onze gemeente veel aandacht besteed aan dit thema. Denk aan het Meldpunt Openbare Ruimte, de app BuitenBeter en het voorstel om dit jaar extra bomen te planten.

Ook u en jij kunnen meehelpen aan een schone en groene uitstraling. Dat kan door meedenken tijdens inloop- en informatieavonden waar bijvoorbeeld de herinrichting van een gebied of wijk besproken wordt. Of door afval te laten waar het hoort.

Een van de speerpunten van de PCW is een 'groen en goed onderhouden groen Waddinxveen'. 
Heeft u opmerkingen of suggesties over dit speerpunt? Hiervoor kun je terecht bij PCW-raadsleden Peter van den Berg, Chris van Harten of Erik Segers.

De andere negen speerpunten van de PCW kun je hier lezen.

Speerpunt 6 - We willen een schoon en goed onderhouden groen Waddinxveen
»