Bezoek PCW aan Mulder Mode

Geschreven op: | Door: Corné Verduijn

Dinsdag 8 Maart waren we op bezoek bij Marion en John Mulder van Mulder Mode op het Gouweplein. Zij zijn de winnaar ondernemersprijs Midden Holland.
Dit was het vierde bezoek van de PCW in het kader van de Ondernemers tour.
Mulder Mode heeft een mooie modezaak in het Gouwecentrum en voelen zich thuis in het nieuwe centrum.
 
Mulder Mode heeft veel last (gehad) van de Corona crisis en denken nu ook de effecten te gaan merken van de Oekraïense crisis.
 
Ze hopen op zo min mogelijk bouwoverlast van de laatste nieuwbouw fase van het nieuwe centrum, maar ze maken zich vooral zorgen over de gevolgen voor de parkeerdruk en de bereikbaarheid door de vele nieuwe woningen in het nieuwe centrum en het gebied tussen de Dreef de Oude Dreef. Zeker in dit gebied met winkels en in het centrum van Waddinxveen. Via de winkeliersvereniging hebben ze de wens richting de gemeente meegegeven om hierover goed te blijven overleggen. Ze maken zich zorgen over de parkeernorm, er wordt namelijk met een lagere parkeernorm gerekend als gebruikelijk is bij nieuwbouw. Hierdoor zullen bewoners en  vooral het bezoek toevlucht zoeken in de parkeergarage van het Gouweplein wat ten koste gaat van de consument, zeker op zaterdag!
 
Mulder Mode vindt de groei van Waddinxveen prima, ook voor hun winkel, maar Waddinxveen moet wel het dorpse karakter blijven behouden. Ze merken als winkelier ook dat Waddinxveen groeit en dat er ook klanten uit de omgeving komen.
Mulder Mode is zelf ook met verduurzaming bezig, ook bij de recente verplaatsing van de winkel en bij het nadenken over duurzame producten (bijv. Duurzame jeans).
Ze hebben acyclisch geïnvesteerd door tijdens de Corona crisis een nieuw pand te verbouwen en te betrekken.
 
De volgende winkels missen ze nog in het nieuwe centrum: verse producten, zoals groenten en vis en vlees, een sportzaak en een lingeriezaak.
 
Een ander belangrijk punt van aandacht is de branchevervaging bijv. op industrieterrein Coenecoop; Hier is de vierkante meterprijs veel goedkoper. Ze vragen aan de gemeente hier helderheid over te geven en om ook afdoende te handhaven om oneerlijke concurrentie en verdere leegstand van winkelpanden in Waddinxveen te voorkomen.
 
 
Corné Verduijn
Fractievertegenwoordiger PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»