Bijdrage bij ‘Voorbereidingskrediet omvormen natuur- naar kunstgrasveld Be Fair’

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

Graag neem ik u mee terug naar 23 februari jl. Er is die avond een motie vreemd aangenomen door de raad ‘Nieuw kunstgrasveld voor BeFair’. 

We vinden het belangrijk dat er een visie komt op alle sportvoorzieningen door de enorme groei van ons dorp, zoals vermeld staat in deze motie vreemd en ook tot uitvoering zal komen in komende jaar zoals vermeld staat in collegeprogramma. 

Door deze motie vreemd ligt er nu een voorstel voor het beschikbaar stellen van het voorbereidingskrediet Nieuw Kunstgrasveld BeFair. BeFair is de afgelopen jaren gemiddeld 7% per jaar gegroeid tot een ledental van bijna 1200 leden op dit moment. Waarom heeft BeFair een nieuw kunstgrasveld nodig?

1. Veld 1 heeft al jaren last van structurele kwaliteit issues door de ligging, slechte kwaliteit van de toplaag etc. 

2. Bij slecht weer wordt een natuurgrasveld snel afgekeurd door de slechte sportieve kwaliteit van het veld. Op wedstrijddagen betekent dit dat jeugdwedstrijden veel moeten worden afgelast. 

3. Be Fair heeft heel veel leden met daarbij leeftijdsgroepen van 50 tot en met 80 kinderen per groep. Deze groepen trainen in een zeer beperkte ruimte. Te weinig ruimte om goed te kunnen trainen en de kans op blessures neemt fors toe.

4. Door de enorme groei van het aantal inwoners in onze gemeente, zullen de voetbalverenigingen ASW en Be Fair verder groeien. Vervanging van grasvelden door kunstgrasvelden is de enige manier naast het uitbreiden van velden om de huidige en toekomstige Waddinxveense jeugd te kunnen laten voetballen. 

Als PCW vinden we het belangrijk dat er gevoetbald kan blijven worden op een goede gezonde wijze. 

Door het beschikbaar stellen van dit voorbereidingskrediet is de verwachting dat er in het nieuwe speelseizoen een natuurgrasveld is vervangen door een kunstgrasveld. Dat betekent meer capaciteit om te trainen. Dat betekent minder afgelaste wedstrijden. Dat is gezond en betekent meer sportplezier! 

Daarom zullen we voor dit voorstel stemmen. 

(Dit voorstel is unaniem aangenomen door de raad)

Sylvia van de Krol-den Ouden
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»