Bijdrage Esdoornlaan (Rank), bouw 62 woningen

Geschreven op: | Door: Hans van Mourik

In 1e termijn hebben wij gereageerd op de motie van het PVDA/Groen Links alsook op het raadsvoorstel.

Dank u wel voorzitter. Al geruime tijd ligt deze 7000M2 grond tussen Ieplaan/Esdoornlaan en Jan Dorrekenskade-West blaak. Waar vroeger huishoudschool/schildervakwerkschool heeft gestaan. Wij vinden het voorliggende plan passend binnen dit vlak. Het gaat om 10 dijkwoningen langs de Jan Dorrekenskade-West, 12 starterswoningen haaks op de Ieplaan -voor een betaalbare prijs, 7 stadswoningen en 33 levensloopbestendige appartementen langs de Esdoornlaan, waarvan 14 stuks onder NHG. De PCW hoopt dan ook dat dit de doorstroming/het treintje binnen Waddinxveen op gang brengt. De parkeerplaatsen komen op eigen terrein en onder het appartementengebouw. Verder komt er een openbare speelvoorziening, een kruidentuin en zal groen worden aangeplant. 

In de commissievergadering is een vraag gesteld over verticaal groen, waarop de wethouder heeft aangegeven dit mee te nemen met de projectontwikkelaar.

Vanuit de zienswijze hebben we vragen gesteld over het verkeer op de Ieplaan en invoegend op de Esdoornlaan. De problemen die hier zouden kunnen ontstaan worden besproken in verkeerscirculatieplan later dit jaar. De PCW stemt dan ook voor dit raadsvoorstel.

Hans van Mourik
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.
»