Gekozen en dan?!

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

De gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels al meer dan twee maanden geleden en wat is het leuk om mee te mogen draaien in de PCW fractie! Ik voel me welkom in deze fractie bestaande uit zeven mannen en ik; Ik heb het gevoel dat ik alles mag zeggen en vragen en er wordt zelfs naar elkaar geluisterd; Wekelijks zien we elkaar bij de eigen fractievergadering en daarnaast bij de raadsavonden.

De eerste weken stonden in het teken van inwerken. Als fractievertegenwoordiger ging ik op de eerste inwerkavond een stoel pakken om plaats te nemen op de publieke tribune, maar dat hoefde niet. Ik mocht ‘gewoon’ plaatsnemen aan de vergadertafel. Dat voelt dan best bijzonder tussen alle reeds geïnstalleerde raadsleden. Ik maakte voor het eerst kennis met Notubox, een speciaal voor gemeenteraden en fracties gemaakte app. Een schat aan mogelijkheden ligt erin verborgen! Helaas kan ik er nog niet meewerken, maar zie er wel naar uit om dit te mogen doen. Waarom niet zal u wellicht denken? Ik heb nog geen account ontvangen. Deze krijg ik nadat ik op 30 mei as. zal zijn benoemd als fractievertegenwoordiger.

Er was ook een bijeenkomst over integriteit: heel belangrijk om integer te zijn als raadslid of fractievertegenwoordiger. Tegelijkertijd ben en blijf je ook inwoner van Waddinxveen en heb je als burger te maken met bijv. OZB. Als (pleeg)ouder heb je ook te maken met peuterspeelzaal, scholen en in ons geval ook het sociaal team. En dat mag ook, want je hoeft je ook niet in een keurslijf te duwen. Als je maar bewust bent van het dragen van verschillende petten als burger en fractievertegenwoordiger in mijn geval. Wel heb ik de keuze gemaakt om mijn lidmaatschap van de PAR-kamer Jeugd en Gezin op te zeggen, omdat ik geen schijn wil wekken van ook maar enige vorm van belangenverstrengeling.

Bij het inwerken hoorde ook een regionale bijeenkomst in het Huis van de Stad in Gouda over alle aanwezige regionale samenwerking.

Tenslotte was er een praktische workshop in de huiskamer (of moet ik schrijven ‘huiskame’ omdat de r er los naast ligt?) van ons gemeentehuis over het raadswerk. Wanneer dien je een motie in, wanneer een amendement en wanneer stel je gewoon een vraag? Heel verhelderend vond ik dit! Het zakboek voor raadsleden met de gereedschapskist werd opeens praktijk! Het is een verrijking om alle stukken te mogen lezen die aan de raad worden aangeboden. En oh wat heb ik een zin om in de praktijk mee te mogen praten in de commissievergaderingen die gaan komen. Ik sta te popelen en het mag echt bijna...

Sylvia van de Krol-den Ouden

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.
»