Goedemorgen!

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol

Vanavond mocht ik naar de vrijwilligersmarkt in de Kroon. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Het voelt toch een beetje raar om als belangstellende naar een vrijwilligersmarkt te gaan, maar ik had het de fractie beloofd. En beloofd is beloofd! Dus op mijn fietsje om kwart voor zeven. In de Kroon was het een gezellige sfeer met allemaal statafels, veel informatiefolders en vooral veel gezellige mensen. Ik was en ben nog steeds onder de indruk van alle organisaties die daar op zoek  zijn naar vrijwilligers. Wat zijn er veel vrijwilligers nodig! Maar wat zijn er ook al veel vrijwilligers actief in Waddinxveen! Daar moeten we gewoon trots op zijn! Van jobmaatje tot stallen uitmesten. Van mentor van een brugklasleerling tot vrijwilliger op een dierenambulance. Van buurtbemiddelaar tot vrijwilliger op een zorgboerderij. Van een gesprekje af en toe met een ouder iemand tot een voorlezer bij iemand thuis. Van taalcoach tot zwemmen met een gehandicapte. Van…..ga zo maar door.

Een aanwezige vluchteling heeft de meeste indruk op mij gemaakt! Hij vertelde heel spontaan en goudeerlijk zijn ervaringen met Waddinxveen. Hij is trots op Waddinxveen en voelt zich hier thuis: zo bijzonder! Hij geniet van alle Waddinxveners die gewoon ‘goedemorgen’ of ‘goedemiddag’ tegen hem zeggen. Hij is verbaasd dat zijn buren zijn vrienden zijn geworden. Hij voelt zich meer dan thuis bij het inloophuis. Hij vertelt dat het als thuiskomen voelt en hij zich steeds meer verbonden voelt met deze mensen. Zo geweldig fijn dat hij dit zo ervaart! Echt ongelooflijk! Ik ben zo trots op hem!

Toen was het al acht uur en dat betekende het einde van deze vrijwilligersmarkt. Wat goed dat zo’n markt wordt georganiseerd. Ik hoop dat veel mensen vrijwilliger willen zijn en blijven en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Het verrijkt je leven om iets voor een ander te mogen doen! En niet vergeten om gewoon ‘goedemorgen’ te zeggen tegen een ander op straat, daarmee ben je al vrijwilliger voor een ander om zich thuis te kunnen voelen!

 

11 oktober 2018

Sylvia van de Krol-den Ouden

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»