Kantoor Agathos Waddinxveen geopend

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-Den Ouden

Het moment was eindelijk daar! Team Waddinxveen van Agathos thuiszorg (onderdeel van Lelie zorggroep) heeft een eigen kantoor aan de Mozartlaan 48 in Waddinxveen. Dinsdag 7 juni was de officiële opening. Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep, Rosely van den Assem, regiomanager bij Lelie zorggroep, en Sylvia van de Krol, raadslid PCW, waren aanwezig en openden op feestelijke wijze de deuren van het pand.

Tijdens de openingsspeech blikte Hendrik Jan van de Berg terug op de tijd dat hij begon bij Lelie zorggroep. “We begonnen in Waddinxveen met een halve ochtend- en avondroute. Inmiddels zitten we op ruim 25 collega’s en 75 cliënten in de wijk in Waddinxveen.”

“Jullie hebben nu een eigen plek, een eigen huis. Daar wil ik jullie van harte mee feliciteren.”


Creatief in Waddinxveen
Rosely van den Assem benoemt dat het wel wat voeten in aarde heeft gehad om een plekje te vinden in Waddinxveen. De urgentie werd gevoeld en dat zorgde uiteindelijk voor veel creativiteit bij collega’s.

“De beschermingsmaatregelen ten tijde van corona zijn bij collega Petra in de garage opgeslagen. Een telefoontje naar Petra en zij legde de bestelling klaar achter het kattenluikje”, vertelt Rosely lachend. Petra werd nogmaals bedankt voor haar behulpzaamheid met een prachtige bos bloemen.

“Eén van de oplossingen was een kantoor in Waddinxveen en die hebben we met elkaar gevonden. We zochten een plekje waar we meer handen en voeten konden geven aan onze kerndaden: liefdevol, verbindend, daadkrachtig en dichtbij. Deze kerndaden kunnen we mooi samenvatten in één woord: Agathos. Dit Griekse woord betekent van oorsprong ‘goed doen’. En dat is het principe van waaruit wij werken.”

Eigen kantoor
Met warme woorden sprak Sylvia van de Krol, raadslid PCW, de aanwezigen toe. “Ik wil mijn waardering uitspreken, mede namens de PCW, en ook die mooie bus vol waardering staat hier voor jullie. Jullie brengen ‘hart voor de ander’ in de praktijk. Gods zegen gewenst bij jullie mooie werk met een goede samenwerking tussen formele zorg, de gemeente en niet te vergeten de informele zorg. Fijn dat Agathos nu ook een thuisbasis heeft in Waddinxveen!”

Nieuw kantooradres:
Mozartlaan 48
2742 BN Waddinxveen

In Waddinxveen bieden we thuiszorg, hulp bij huishouding en ambulante hulpverlening onder de naam Agathos. Agathos is onderdeel van Lelie zorggroep.

Bekijk hier het originele artikel en meer foto's

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.
»