Kees de Jong neemt geen zitting in gemeenteraad

Geschreven op:

Vandaag heb ik besloten geen zitting te nemen in de gemeenteraad van Waddinxveen. Aan dat besluit zijn een aantal dagen van afweging en nadenken voorafgegaan. Centraal in mijn afweging staat daarbij de vraag of het wijs is dat iemand die acht jaar wethouder is geweest terug komt in de raad. Als raadslid dien ik immers te oordelen over beleid waarbij ik rechtstreeks of indirect zelf betrokken ben geweest als collegelid.

Aan de andere kant ben ik lijsttrekker geweest en hebben veel inwoners een stem op de PCW en op mij uitgebracht. Ze hebben daarmee vertrouwen uitgesproken in de PCW en in mij als lijsttrekker.

Alles afwegend heb ik in overleg mijn fractie laten weten af te zien van mijn zetel in de raad van Waddinxveen. Mijn kennis en kunde blijf ik wel beschikbaar stellen voor de PCW-fractie. Dit zal echter meer zijn in een rol op de achtergrond.

Mijn besluit heeft tot gevolg dat Lambert den Dekker [de nummer 6 op de lijst van de PCW] zal toetreden. Het is fijn dat daarmee zijn ervaring van het raadswerk en zijn jarenlange ervaring in het sociale domein beschikbaar blijft binnen de raad van Waddinxveen.


Kees de Jong

 

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»