Meer kunstuitingen in openbare ruimte? - Terugblik op de braderie

Geschreven op:

Afgelopen zaterdag 2 juni waren we aanwezig op de braderie in de Dorpstraat. Altijd gezellig om inwoners, bekend of minder bekend, te spreken.

Veel betrokkenheid

Natuurlijk vroegen veel mensen ook naar de politieke ontwikkelingen in de periode na de verkiezing. Hoe is dat nu gegaan? Hadden jullie dit zien aankomen? Hoe gaan jullie je nu opstellen? Etc. Mooi om zoveel betrokkenheid te ervaren. Dat is één van de vele mooie kanten om als politieke partij elk jaar weer aanwezig te zijn op de braderie. 

Meer kunstuitingen of geld beter besteden? 

Aan de hand van twee stellingen hebben we ook wat ‘opgehaald’ bij de bezoekers. De stelling met betrekking tot meer kunstuitingen in de openbare ruimte, betaald door de gemeente, kreeg geen meerderheid van stemmen. Hoewel er een flinke groep was die hier wel voorstander van was. De tegenstemmers waren meestal niet tegen kunst maar vroegen zich vooral af of de gemeente dit wel zou moeten betalen. ‘Kan de gemeente dat geld niet beter besteden’ was dan vaak de reactie. 

Bereid om geld te investeren in een gasloze woning?

Met de andere stelling hebben we gepeild of inwoners bereid zijn om geld te steken in het gasloos maken van hun woning. Mensen konden kiezen hoeveel ze er voor over zouden hebben: meer dan 25.000 euro, tussen de 10.000 en de 25.000 euro, tussen de 2.500 en de 10.000 euro of helemaal niets.

De meeste stemmers kozen voor de laatste twee categorieën. Daarnaast waren er ook nog flink wat die kozen voor de categorie 10.000-25.000 euro. De categorie 25.000 euro of hoger kreeg geen enkele stem!

Op zich wel een interessante uitslag. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat het gasloos maken van bestaande woningen in veel gevallen weleens meer dan 25.000 euro kan gaan kosten. De grote vraag voor de toekomst is dan ook hoe we ons dorp gasloos gaan maken. Wie gaat dat betalen? Een flinke uitdaging waar we komende periode ook in Waddinxveen mee aan de slag moeten! 

Klachten én dankbare verhalen 

Voorbijgangers konden ook hun verhaal kwijt over andere onderwerpen. Klachten en vervelende ervaringen hoorden we geduldig aan. Ze waren gelukkig goed in evenwicht met de positieve, dankbare en tevreden verhalen over het leven in Waddinxveen.

 

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor goede bereikbaarheid – De PCW wil een bereikbaar Waddinxveen en bestaande wegen verkeersveiliger maken.

Hart voor goede bereikbaarheid – De PCW wil een bereikbaar Waddinxveen en bestaande wegen verkeersveiliger maken.

Hart voor goede bereikbaarheid – De PCW wil een bereikbaar Waddinxveen en bestaande wegen verkeersveiliger maken.
»