Mondelinge vraag parkeerplaatsen met laadpaal

Geschreven op: | Door: Niels Hart

We zien in Waddinxveen dat er op diverse plaatsen een uitbreiding plaatsvindt van parkeerplaatsen met een laadpaal voor elektrische auto’s. Mooi dat in de openbare ruimte hier ook gelegenheid aan wordt gegeven; tegelijkertijd zijn in diverse wijken het aantal parkeerplaatsen al krap en vervallen er op deze manier parkeerplaatsen voor andere voertuigen. De behoefte aan oplaadmogelijkheden kan ook schelen voor overdag, avond, nacht en weekend. Kan de wethouder schetsen hoe tot uitbreiding van de specifieke parkeerplaatsen met laadpaal voor elektrische auto’s wordt besloten en hoe de omwonenden hierin meegenomen of hierover geïnformeerd worden?

De wethouder gaf als antwoord dat een bewoner een aanvraag doet voor een laadpaal. Vervolgens komt er een verkeersbesluit voor 2 parkeervakken. Dat wordt gepubliceerd op overheid.nl. Bewoners kunnen bezwaar maken. Er wordt eerst 1 parkeervak in gebruik genomen. Er wordt gemeten hoeveel gebruik er wordt gemaakt en dan wordt later het tweede parkeervak in gebruik genomen.

Niels Hart
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»