Mondelinge vragen asbestvervuiling kantoorpand Staringlaan

Geschreven op: | Door: Jannes Berghout

Waddinxveen, 19 september 2018

Voorzitter,


Mede naar aanleiding van de zorgen van ondernemers en inwoners -rondom het bedrijventerrein van de Staringlaan- omtrent hun veiligheid, stel ik de volgende vragen.


Op de Staringlaan 19 - 21 staat een voormalig kantoorpand leeg. Dit is begin 2017 aangekocht om woningen van te maken. Het project is fors vertraagd. Het pand is verzegeld i.v.m. asbestvervuiling. Nu wordt er in het pand vaak ingebroken en vindt er illegale bewoning plaats. Een saneringsbedrijf is al meerde keren bezig geweest om het asbest te saneren. Door de verbreking van de zegels betreden ook kinderen en nieuwsgierige jongeren het gebouw. Met alle gevaren van dien. Inwoners hebben in het verleden al contact gehad met de politie en het ODMH. Mede ook omdat er brand was gesticht in het gebouw. Een grote brand kan mogelijk grote gevolgen hebben voor de bewoners in de omliggende wijken.

  • Bent u op de hoogte van de situatie op de Staringlaan 19-21
  • Wat is het college van plan en wat ligt binnen de mogelijkheden om de vicieuze cirkel van asbestvervuiling, inbraak, tijdelijke saneringen en aanhoudend brandgevaar bij dit project te doorbreken.
  • Kan het college de eigenaar dwingen om maatregelen te nemen tegen deze onveilige situatie?


J. (Jannes) Berghout

Raadslid PCW

https://www.hartvanwaddinxveen.nl/nieuws/algemeen/16905/burgemeester-grijpt-in-bij-bedrijfspand-staringlaan

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»