Mondelinge vragen Rookvrij Waddinxveen

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

De GGD Hollands Midden maakt zich hard voor een Rookvrij Hollands Midden. Ze wil gemeenten ondersteunen in het realiseren van een rookvrije omgeving en heeft daarvoor een platform ontwikkeld. Als PCW vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren rookvrij kunnen opgroeien. Sinds 2 augustus 2020 zijn alle scholen rookvrij!
Op het platform staat bij het laatste nieuws van 20 september 2020 dat we onderweg zijn om nog veel meer kindomgevingen rookvrij te maken. We streven ernaar dat ook alle dagopvang en peuterspeelzalen rookvrij gaan worden.

Als PCW hebben we de volgende vragen aan het college:
1. Zijn de dagopvang en peuterspeelzalen inmiddels rookvrij geworden?
2. Zijn er meer speel- en sportplekken te vermelden die rookvrij zijn geworden?
3. Wat doet en is de gemeente Waddinxveen van plan te gaan doen om Waddinxveen nog rookvrijer te gaan maken?

Wethouder Schippers gaf de volgende antwoorden:
De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen gevestigd in de basisscholen van Waddinxveen zijn al rookvrij. De anderen op dit moment nog niet voor zover we weten. Het is de gemeente niet bekend dat er meer dan de vermelde speel- en sportplekken rookvrij
zijn geworden.

De gemeente Waddinxveen heeft zeker ambitie om Waddinxveen rookvrijer te maken. In Noordwijk is gebleken dat het voeren van persoonlijke gesprekken met alle nog niet rookvrije verenigingen een succesvolle methode is. Daarmee wil de gemeente gaan starten. De wethouder zal de raad nog laten weten op welke termijn de gesprekken zullen gaan plaatsvinden.

Als PCW zijn we blij dat de gemeente Waddinxveen actief aan de slag gaat om zo Waddinxveen rookvrijer te maken.

Tijdens de commissie vergadering van 7 december 2021 gaf wethouder Schippers aan dat op maandag 13 december 2021 zal worden gestart met het voeren van gesprekken met de diverse verenigingen die nog niet rookvrij zijn geworden. Deze gesprekken zullen naar verwachting binnen 2,5 maand worden afgerond. 

Sylvia van de Krol-den Ouden
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»