PCW 40 jaar actief in Waddinxveense politiek

Geschreven op:

De Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) zal bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 voor het 40e jaar in historie meedoen aan de lokale Waddinxveense politiek. De akte van samenwerking voor 2022-2026 werd afgelopen zaterdag door het bestuur van de PCW getekend in Cultuurhuys de Kroon.

 

De PCW is een eensgezind samenwerkingsverband van drie (lokale) christelijke politieke afdelingen: de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), de Hervormde Kiesvereniging (HKV) en de ChristenUnie (CU). Deze langdurige samenwerking is landelijk gezien een unieke combinatie.

 

In 1982 nam de PCW voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.  Destijds bestond de PCW uit de HKV, de SGP en de RPF. In 1986 is daar het GPV bijgekomen. Voor deze vorm van samenwerking is gekozen omdat de afzonderlijke partijen met één geluid naar buiten wilden komen en zich gezamenlijk sterk willen maken voor de belangen van de Waddinxveense bevolking.

 

De PCW heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ervaren en stabiele lokale politieke combinatie. Een partij die zich betrokken voelt bij het wel en wee van de burgers als individu en als gemeenschap. Vanuit haar christelijke grondslag weten burgers wat zij van PCW-politici en -bestuurders kunnen verwachten. De PCW is betrokken en betrouwbaar, maar ook flexibel, omdat (en zodat) ingespeeld moet worden op veranderende omstandigheden.

 

Een uitgangspunt, dat steeds meer kiezers hebben gesteund en hebben weten te waarderen. Door een helder geluid en de principes zoveel mogelijk in de praktijk te brengen heeft de PCW een goede positie verworven in de gemeenteraad van Waddinxveen.

-----

Onderschrift foto

Van links naar rechts het bestuur van de PCW, Siem Klapwijk, Dick Berghout en Ronald Markus bij het tekenen van akte van samenwerking op 11 december 2021.

-----

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»