PCW-kandidaat Ton van Doorn stelt zich voor

Geschreven op:

 Mijn naam is Ton van Doorn.Ik ben geboren en opgegroeid in Boskoop. Doorliep er de lagere school en de mulo en ging vervolgens werken bij de gemeente (-ontvanger) in Alphen aan den Rijn. Later volgden de gemeente Boskoop , als administrateur en de gemeente Delft, waar ik uiteindelijk controller werd. Sinds november 2011 ben ik met de vut en in september 2014 hoop ik mijn eerste AOW te ontvangen. Dus raad maar hoe oud ik ben. In 1990 ben ik in Waddinxveen komen wonen en was al spoedig actief als jeugdouderling en later als scriba van de Brugkerk.

Toen ik in Delft ging werken kwam de weg vrij om in mijn woonplaats Boskoop actief te worden in de politiek. Twee periodes was ik daar raadslid, waarvan twee jaar als (interim) wethouder. Door mijn verhuizing naar Waddinxveen verliet ik de politiek en al spoedig klopte de kerk aan de deur. Maar zodra mijn ambtsperiode er op zat, kriebelde mijn politieke ambitie weer en via de Hervormde Kiesvereniging (HKV) ben ik nu tweeënhalve periode actief als raadslid voor de PCW in Waddinxveen.

Politiek en besturen vind ik leuk. Besturen is denken op hoofdlijnen (details kun je laten rusten). En dat zint me wel. Bovendien draag ik als raadslid bij aan de vormgeving van de samenleving. En wat ik ook heel boeiend vind is ‘samen met andersdenkenden iets tot stand brengen voor je woonplaats’. Zo besturen vraagt waardering en respect voor andere leden van de raad (en omgekeerd), ook al ben je politiek van een andere kleur.

Waarom kies ik voor de PCW? Omdat zij een christelijk samenwerkingsverband is. Uniek in zijn soort en met trekken van een lokale partij. Ik ben niet aangesloten bij een landelijke partij en voel me binnen de PCW een vertegenwoordiger van die groep, die landelijk niet per definitie SGP of CU stemt, maar plaatselijk kiest voor de christelijke combinatie PCW.

 

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»