PCW opnieuw de grootste partij van Waddinxveen

Geschreven op:

De PCW is woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de grootste partij van Waddinxveen geworden. Tijdens een spannende uitslagenavond schommelde het zetelaantal tussen de vijf en zes zetels.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis maakte gedurende de avond de uitslagen van de verschillende stembureaus bekend. Doordat de opkomst beduidend hoger lag dan vier jaar geleden, moest er door lijsttrekker Kees de Jong en voorzitter Dick Berghout voortdurend worden gerekend wat de deeluitslagen zouden betekenen voor de uiteindelijke uitslag. Na het tellen van alle stemmen, werd rond elf uur de voorlopige uitslag bekend, waarbij PCW op zes zetels blijft staan. Met in totaal ruim 200 stemmen meer dan vier jaar geleden. Al is de zesde zetel niet helemaal zeker. Dat blijft nog even spannend tot de definitieve uitslag.

Al met al is er reden tot dankbaarheid, zei voorzitter Berghout na afloop. Zeker gezien de hoge opkomst van ruim vijf procent meer dan vier jaar geleden, zou het handhaven van deze zes zetels een heel mooi resultaat zijn. Berghout bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet tijdens de campagne. De partij was zichtbaar en heeft opnieuw veel Waddinxveners overtuigd hun hart te laten spreken en op PCW te stemmen. 

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»