PCW presenteert kandidatenlijst 2022-2026

Geschreven op:

De Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) heeft in een online verkiezingsbijeenkomst de kandidaten voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 aan haar leden gepresenteerd.

Het PCW bestuur is dankbaar dat 31 kandidaten met veel enthousiasme en passie voor christelijke politiek bereid zijn om op de lijst plaats te nemen. Het toont de enorme betrokkenheid bij de PCW en intrinsieke motivatie van onze leden om met ‘’Hart voor Waddinxveen’’ op te komen voor de inwoners van Waddinxveen en bij te dragen aan de ontwikkeling van ons mooie dorp.

De kandidatenlijst is zeer divers. De PCW-kandidaten hebben een brede achtergrond op belangrijke politieke thema’s in de verschillende publieke domeinen.

De huidige PCW fractie (nu 5 raadszetels en 2 fractievertegenwoordigers) is weer verkiesbaar voor de komende raadsperiode. Daardoor blijft veel dossierkennis en politieke ervaring op relevante Waddinxveense thema’s (onder andere het sociale domein, wonen, duurzaamheid, ruimtelijke ordering en financiën) geborgd.

De huidige fractievoorzitter Jannes Berghout zal de lijsttrekker zijn. De hoogste nieuwe binnenkomer op de PCW-lijst is Bert Waterman die veel financiële en bestuurlijke ervaring in het publieke domein heeft opgedaan en reeds eerder actief was als raadslid voor de PCW.

Daarnaast bevat de lijst jong en nieuw talent met grote interesse voor lokale politiek. Onze kandidaten wonen verspreid over alle Waddinxveense wijken en bekende Waddinxveense ondernemers als Henk de Bas en Bernard Oosterom sluiten de lijst af.

Mocht de PCW na de verkiezingen deel uit maken van de nieuwe coalitie dan heeft de PCW een deskundig kandidaat wethouder en ervaren bestuurder beschikbaar in de persoon van Albert Kerssies.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het bestuur.

Dick Berghout, tel. 06 – 46 10 08 26

 

Bijlage 1: Kandidatenlijst

Bijlage 2: Achtergrond lijsttrekker en kandidaat wethouder

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor goede bereikbaarheid – De PCW wil een bereikbaar Waddinxveen en bestaande wegen verkeersveiliger maken.

Hart voor goede bereikbaarheid – De PCW wil een bereikbaar Waddinxveen en bestaande wegen verkeersveiliger maken.

Hart voor goede bereikbaarheid – De PCW wil een bereikbaar Waddinxveen en bestaande wegen verkeersveiliger maken.
»