Principes en praktijk, jubileumbundel PCW

Geschreven op: | Door: Peter van den Berg

‘Principes in Praktijk’, met deze slogan nam de Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) in 1994 en 1998 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Principes in praktijk is kenmerkend voor de PCW die in 1982, nu al weer 35 jaar geleden, voor het eerst als christelijk-lokale fractie in de gemeenteraad werd vertegenwoordigd. Wat ‘bezielde’ de mannen van het eerste uur? Wie waren namens de PCW lid van de gemeenteraad of van het college van burgemeester en wethouders? Hoe kijken ‘betrokken buitenstaanders’ tegen deze lokaal-christelijke politieke samenwerking aan? Wat is de grondslag en organisatie van de PCW en wat betekent christelijke politiek in een veranderende samenleving?

"Principes en Praktijk. 35 jaar Protestantse Politiek" is een bundel over het ontstaan, historie en functioneren van de Protestantse Combinatie Waddinxveen. Wat bewoog hun oprichters? Wie hebben de PCW in gemeenteraad en college vertegenwoordigd? Hoe kijken ‘buitenstaanders’ tegen de PCW aan en wat is de toekomst van christelijke politiek in en veranderende samenleving? Met onder andere ir. T. (Teun) Drost (raadslid 1977-1982), J. (Jaap) Rooker (medeoprichter PCW), mr. A.G. (Bert) Smallenbroek (burgemeester Waddinxveen, 1976-1981), K.W.Th. (Karel) van Soest (wethouder Waddinxveen, 1985-1996), mr. A. (Adriaan) Hoogendoorn (gemeentesecretaris Waddinxveen, 2004-2013), B.J. (Bert) Woudenberg (journalist Weekblad voor Waddinxveen 1973-2000) en diverse andere PCW-ers en niet-PCW’ers wordt teruggeblikt op 35 jaar PCW.

De bundel kost € 24,95 per exemplaar (omvang ongeveer 395 pagina’s). Als u / jij interesse hebt en het boek wilt bestellen, wil je dat dit dan deze of komende week doorgeven via petervandenberg@kiespcw.nl?!

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.
»