Mondelinge vragen over 'afval scheiden loont'

Geschreven op:

Naar aanleiding van de presentatie van de resultaten van het ‘afval scheiden loont’ in Waddinxveen in het Hart van Holland, hebben wij vandaag de volgende vraag aan het college gesteld.

Afgelopen jaar is, mede door de invoering van het systeem ‘afval scheiden loont’ de hoeveelheid restafval per inwoner gedaald van 204 kg naar 118 kg per inwoner per jaar (bron: HvH week 6). Zoals ook de wethouder al aangeeft: dit is een groot compliment waard naar alle inwoners.

Tegelijkertijd zien we dat we nog maar 10 maanden over hebben om te komen de ambitie van het Uitvoeringsprogramma Van Afval Naar Grondstof Huishoudelijk Afval (VANG-HHA) te realiseren. Deze ambitie is:

  • Van 250 kilogram naar 100 kilogram restafval per inwoner per jaar en
  • 75% scheiding van huishoudelijk afval in 2020.

Cyclus geeft aan dat er met name nog te veel GFT-afval in de reststroom van het afval aanwezig is.

Graag vernemen wij van het college welke maatregelen dit jaar nog in voorbereiding heeft om de ambities van het VANG uitvoeringsprogramma vanaf volgend jaar waar te kunnen maken.

Het college geeft aan dat op dit moment de resultaten geëvalueerd worden, zowel intern als met de inwoners via de app ‘ Waddinxveen, denkt u mee?’.

De wethouder verwacht in de raadscyclus van mei de evaluatieresultaten te presenteren. Op dat moment kunnen we ook verder praten over eventuele extra mogelijkheden en maatregelen.

Heeft u zelf een goed idee? Laat het ons weten!

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»