Vechtscheidingen voorkomen

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

In het Algemeen Dagblad van 30 november jl. staat een artikel met de kop: Gouda wil nieuwe methode inzetten om te voorkomen dat kinderen dupe worden van vechtscheidingen

De nieuwe methode houdt in dat een familierechtadvocaat en een gedragswetenschapper samen de scheiding afwikkelen. Er wordt dan minder een beroep gedaan op betaalde jeugdhulp als Veilig Thuis en Jeugdbescherming. 

Als PCW vinden we het ook heel belangrijk dat kinderen niet of zo min mogelijk de dupe worden van een vechtscheiding. Kinderen denken soms dat het hun schuld is dat ouders uit elkaar gaan, maar dat kan nooit de reden zijn. Kinderen hebben behoefte aan ouders die op een goede manier met elkaar kunnen blijven praten. 

Als PCW hebben we daarom de volgende vragen aan het college:

  1. Welke hulp wordt er in Waddinxveen geboden bij vechtscheidingen zodat kinderen niet of zo min mogelijk de dupe worden?
  2. Wordt de nieuwe methode die nu in Gouda wordt ingezet ook regionaal ingezet, dus ook in Waddinxveen? 

Wethouder Femke Vleij gaf  in het vragenhalfuur van de raad aan dat er al contact is geweest met de gemeente Gouda en dat er een verzoek is ingediend dit niet alleen in Gouda maar ook regionaal in te zetten, dus ook in Waddinxveen. 

In Waddinxveen wordt er zowel lichte als zware hulp aangeboden. Via WadWijzer tot organisaties als Goed Ouderschap, Kinderen uit de Knel en Mediation. 

Ruzies vinden veelal binnenshuis plaats en ouders lopen niet te koop met de situatie en zoeken niet snel zelf hulp. Scholen kunnen wel opmerken dat het niet goed gaat met sommige kinderen. Daardoor kan er wel eerder hulp worden ingezet als ouders het ook willen en goedkeuren. Het blijft lastig om als gemeente en overheid kinderen bij vechtscheidingen te helpen, maar er zijn mogelijkheden in Waddinxveen en daar zijn we als PCW blij mee. 

Sylvia van de Krol-den Ouden
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»