We zijn weer begonnen! Komkommertijd voorbij... Presentatie Zakboek Raadsleden

Geschreven op: | Door: Peter van den Berg

Het in de gemeenteraad hollen en stilstaan. Na een ieder jaar weer drukke eindsprint begint in de eerste of tweede week van juli het zomerreces. Ineens geen vergaderingen meer en ook de email lijkt stilgevallen. In de laatste week van augustus wordt er dan weer voorzichtig opgestart en in de eerste week van september lijkt het alsof er geen zomerreces is geweest.

De afgelopen zomer zijn we heerlijk twee weken weggeweest naar de Veluwe (Nunspeet). Naast bijna 200 km fietsplezier en om 05:00 het bos in om wild te kijken (maar ook gezien) ook heerlijk een aantal boeken gelezen.

Net voor wij op vakantie gingen een tweetal boeken afgerond. Met een deskundige, aangevuld met enkele andere schrijvers, een boek over pleegzorg en gastopvang afgerond. Dit boek wordt DV vrijdag 29 september gepresenteerd en is daarna beschikbaar via de reguliere boekhandel.

Een ander boek dat is afgerond is een Zakboek Raadsleden. Dit boek heb ik geschreven met een bestuurskundige en trainer. Het Zakboek is een gereedschapskist voor zowel ervaren als beginnende raadsleden (Zakboek Raadsleden). Wij hebben het eerste exemplaar tijdens een symposium (6 september 2017) in Oudewater mogen overhandigen aan onder andere de Commissaris van de Koning van Utrecht, Willibrord van Beek (overhandiging). Het boek lijkt goed te worden ontvangen. Na een vooraankondiging in het Algemeen Dagblad kwam er ook een publicatie in het Hart van Holland en op de website van de vereniging Raadslid.NU en in de VNG Magazine. Ook mocht ik in een uitzending van de RTW het nut van deze gereedschapskist toelichten en binnenkort (DV) wordt ik verwacht  in de studio van RTV Utrecht.

Die onverwachte spontane waardering en belangstelling (zie ook interview) was overweldigend en ontzettend mooi. Ik was blij dat mijn moeder (82), schoonouders en Eveline. Wie mij goed kent kan ook mijn verlegenheid plaatsen. Als jurist ben ik meer een schrijver op de achtergrond dan dat ik de publiciteit zoek. Vanuit een stuk veranwoordelijkheidsgevoel probeer ik de door God ontvangen talenten te benutten in de hoop er andere er hun voordeel mee kunnen doen. Het God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf is daarbij een leidraad. Dat maakt dat ik genoot van de grote (media) belangstelling maar mij soms ook wat ongemakkelijk voelde. Probeer in de media zeker 1 keer goed te spreken van DE KONING gaf iemand mij mee. Daar eerlijk vorm aan te geven valt niet mee.

Ik hoop u bij gezondheid ook dit najaar weer mee te nemen in het Waddinxveense raadswerk.

Hartelijke groet,

Peter van den Berg
(raadslid PCW)


« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»