Week van de toegankelijkheid

Geschreven op:

Het is de week van de toegankelijkheid.

Als PCW vroegen we ons af hoe toegankelijk Waddinxveen eigenlijk is voor mensen in een rolstoel. Anne en Femke verplaatsen zich met een rolstoel of handbike en namen ons mee door Waddinxveen. En regelmatig hielden we ons hart vast! Het is soms echt een hachelijke onderneming om met de handbike door het verkeer te gaan. Hobbels waar ze bijna op kantelen, richels waar ze de wielen op stukrijden, hellingen die zo steil zijn dat ze bijna niet boven kunnen komen. De Kerkweg Oost werd door hen al omgedoopt tot Kerkweg No Go. Vanwege de scheuren in het asfalt en hobbels in het wegdek. Of de oversteek van de Kanaaldijk naar het Gouweplein, die door de hoge stoepranden zelfs onmogelijk te nemen is, waardoor rolstoelers een heel eind om moeten rijden.

Gelukkig gaat er ook veel goed. De Beethovenlaan is prachtig opgeknapt en ook voor rolstoelers goed toegankelijk. En ook de Dorpstraat en de Sniepweg gingen prima. Verder gaven de dames aan dat openbare gebouwen en de meeste winkels redelijk goed toegankelijk zijn.

Als PCW zullen we aandacht blijven vragen voor een goede toegankelijkheid. Maar ook als inwoners kunnen we een steentje bijdragen, door te zorgen dat we geen trottoirs en fietspaden blokkeren door overhangende struiken, containers en slecht geparkeerde fietsen. Want zorgen voor elkaar, doe je met elkaar!

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»