Werkbezoek Care for Family

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

Om half tien hadden Herman Timmermans (naast kandidaat op de PCW lijst ook bestuurslid van Care for Family) en ik afgesproken met Suzanne Hetyey van Care for Family. Ik reed het terrein van Noordkade 64 op en zag een lange rij van mensen voor de deur staan…..wachtend op een tas. Dit ontroerde mij. Deze mensen wachten op primaire levensbehoeften. Wat is het verschil groot tussen rijk en arm.

Binnen wordt hard gewerkt om alle gevulde tassen bij de deur te krijgen, zodat er voor iedereen een tas is om mee te nemen. Gezinnen met meerdere kinderen krijgen twee tassen mee. In de tas van vandaag zit van alles: brood, drinken, groente, beschuit, broodbeleg, snoepje/koekje, dagboekje, zelftesten en nog veel meer. Ze krijgen daarnaast nog aardappelen en uien mee. De komende twee weken hebben ze dan weer eten en drinken en kunnen ze van het geld wat ze te besteden hebben producten kopen die ze nodig hebben om te leven.

Care for Family doet ontzettend goed werk! Ze zorgen voor hele kwetsbare inwoners door elke twee weken 150 gezinnen eten en drinken te geven. Ze hebben ook een winkeltje waar heel veel mooie kleding en schoenen is te vinden. De winkel is vanmiddag open en tegen kleine betaling kunnen mooie spullen worden gekocht.

Vanmorgen werd er een fiets gegeven aan een moeder. Haar zoon had geen fiets en nu kan hij weer fietsen. Wat een praktische hulp wordt er geboden met ontzettend veel liefde en aandacht voor de medemens.

Wat ben ik dankbaar dat ik vanmorgen een inkijkje mocht krijgen bij Care for Family. Het ontroert me dat dit nodig is en tegelijkertijd ontroert het me dat ze zoveel spullen krijgen van ondernemers en particulieren dat er zoveel kan worden uitgedeeld aan de kwetsbaren.

Uiteraard neem ik naar aanleiding van dit werkbezoek wat punten mee om te bespreken in onze fractievergadering. De aanwezige vrijwilligers hebben we bedankt voor hun liefdevolle werk voor de ander. Ze brengen met elkaar hart voor de ander in praktijk!

Sylvia van de Krol-den Ouden
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»