Werkbezoek Tweede Kanswinkel

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

In deze week van het tweedehands textiel hebben Gerrie Buijs en ik een bezoek mogen brengen aan de Tweede Kanswinkel aan Noordeinde 15 in Waddinxveen. Textielhergebruik is goed voor onze mooie aarde. Het scheelt een heleboel grondstoffen en kilo’s gifstof als je je kleding een tweede leven geeft. Elke Nederlander gooit gemiddeld 14 kilo kleding in de vuilnisbak. Dat moet anders!

We werden hartelijk ontvangen door Jeanette en Margaret. Twee vriendelijke medewerkers die hart hebben voor de mens en de schepping en met passie tweedehands kleding verkopen. Honderden mensen brengen hun tweedehands kleding bij de Tweede Kanswinkel en daar begint het sorteren. Kritisch wordt er naar de kleding gekeken: is het schoon, heel, nog geen 2 jaar oud? Zo ja, dan wordt het in de winkel gehangen. Zo nee, dan wordt het verzameld voor 3 goede doelen. Dat is echt nog mooie kleding, maar vaak niet meer modieus. Per week gaan er ongeveer 25 vuilniszakken vol kleding naar Zending zonder grenzen, stichting ZoBeRo (Zoetermeer-Benthuizen-Roemenië) en Rolstoelen Tunesië. Zo wordt de kleding al 17 jaar hergebruikt!

Tijdens deze coronatijd waarin een afspraak gemaakt moet worden om de winkel te mogen bezoeken, merken ze een terugloop in het aantal klanten. Kleding wordt er genoeg gebracht, maar klanten vinden het toch een belemmering om op een afgesproken tijd te moeten komen. Ze zijn blij dat ze vanaf 28 april weer gewoon open mogen. Het is met maximaal 2 klanten in de winkel goed te doen om meer dan voldoende afstand te houden.

Sylvia van de Krol-den Ouden
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

@KiesPCW

Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.

De PCW heeft voor de periode 2018-2022 de volgende vijf hartspunten opgesteld:

  • PCW kiest voor rust op zondag. – Hart voor onze rustdag. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil dat iedereen zorg en ondersteuning krijgt die dat nodig heeft. Hart voor onze naasten. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil een veilig Waddinxveen. – Hart voor veiligheid. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW wil investeren in een dorp vol groene parels. Hart voor groen. Hart voor Waddinxveen.
  • PCW steunt het behoud van winkels in elke buurt. Hart voor buurtwinkels. Hart voor Waddinxveen.
Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.
»