Werkbezoek Tweede Kanswinkel

Geschreven op: | Door: Sylvia van de Krol-den Ouden

In deze week van het tweedehands textiel hebben Gerrie Buijs en ik een bezoek mogen brengen aan de Tweede Kanswinkel aan Noordeinde 15 in Waddinxveen. Textielhergebruik is goed voor onze mooie aarde. Het scheelt een heleboel grondstoffen en kilo’s gifstof als je je kleding een tweede leven geeft. Elke Nederlander gooit gemiddeld 14 kilo kleding in de vuilnisbak. Dat moet anders!

We werden hartelijk ontvangen door Jeanette en Margaret. Twee vriendelijke medewerkers die hart hebben voor de mens en de schepping en met passie tweedehands kleding verkopen. Honderden mensen brengen hun tweedehands kleding bij de Tweede Kanswinkel en daar begint het sorteren. Kritisch wordt er naar de kleding gekeken: is het schoon, heel, nog geen 2 jaar oud? Zo ja, dan wordt het in de winkel gehangen. Zo nee, dan wordt het verzameld voor 3 goede doelen. Dat is echt nog mooie kleding, maar vaak niet meer modieus. Per week gaan er ongeveer 25 vuilniszakken vol kleding naar Zending zonder grenzen, stichting ZoBeRo (Zoetermeer-Benthuizen-Roemenië) en Rolstoelen Tunesië. Zo wordt de kleding al 17 jaar hergebruikt!

Tijdens deze coronatijd waarin een afspraak gemaakt moet worden om de winkel te mogen bezoeken, merken ze een terugloop in het aantal klanten. Kleding wordt er genoeg gebracht, maar klanten vinden het toch een belemmering om op een afgesproken tijd te moeten komen. Ze zijn blij dat ze vanaf 28 april weer gewoon open mogen. Het is met maximaal 2 klanten in de winkel goed te doen om meer dan voldoende afstand te houden.

Sylvia van de Krol-den Ouden
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»