De brugwachter bij de hefbrug moet weer terugkomen?!

Geschreven op: | Door: Peter van den Berg

De perikelen rondom de Waddinxveense hefbrug zijn niet alleen in Waddinxveen maar ook ver daarbuiten bekend. Dat blijkt wel uit gesprekken op verjaardag, werk etc. Maar waar liggen de huidige problemen aan? Dit zal er toe hebben geleid dat bijna 63% vindt dat de brugwachter terug moet komen.
 
Diverse geruchten doen de ronde naar de oorzaken van de huidige problemen maar de onderzoeken lopen nog. Zelf was ik wel 'getuige' van het feit dat verkeersregulering op zijn minst beter kan (drie keer brug om hoog zonder dat verkeer Waddinxveen in groen kreeg) en dat een ambulance met spoed moest wachten totdat drie vrachtschepen waren gepasseerd.
 
De hefbrug is van de provincie en de brugbediening valt onder hun verantwoordelijkheid. Toch mogen we als gemeente en fractie best voorzichtig een mening hebben.... Een vraag die wij aan de provincie mogen stellen, en de provincie aan zichzelf, is of de voordelen van afstandsbediening opwegen tegen de risico's, ongemakken en schade. Er zijn na de grondige restauratie namelijk al diverse storingen geweest en breed leeft de klacht met betrekking tot vertraging en slechte afstemming. De schade (blijvend..??) voor ondernemers en de horeca-boulevard zou zomaar lang(er) voelbaar kunnen zijn dan we nu vermoeden en kunnen overzien.
 

Het was de bedoeling een verkeersmanagementsysteem te introduceren. Dit betekent dat van te voren aangegeven wordt of bijvoorbeeld via de hefbrug of via de Coenecoopbrug Waddinxveen het best bereikbaar is. Dat systeem moeten we denk ik een kans geven. Wel denk ik dat we eerlijk moeten afspreken dat er een goede evaluatie plaatsvindt en als het blijkt dat het niet afdoende werkt, een heroverweging van de positie van de brugwachter serieus moet worden genomen. Als dit niet kan worden toegezegd dan neig ik toch naar het afgeven van een helder signaal naar de Provincie. We hopen dat het besef dat het hier gaat om een belangrijke maar ook kwetsbare 'Waddinxveense levensader' een duidelijke plek krijgt in de afwegingen die de provincie als regionale overheid moet maken!
 
Peter van den Berg
raadslid PCW 

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»