Het piratenpad

Geschreven op: | Door: Peter van den Berg

Donderdagmiddag heb ik ‘onder begeleiding’ het Weegje en het piratenpad in het Krimpenerhout verkend. Hoe kom je daar weer terecht...
 
De Groenalliantie Midden-Holland is sinds april 2014 de opvolger van de toen opgeheven Natuur- en Recreatieschappen Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen en omgeving. De Groenalliantie beheert onder andere de volgende gebieden: het Gouwebos, ’t Weegje, het Goudse Hout, het Reeuwijkse Hout, het Krimpenerhout en het Loetbos. In totaal 22 ‘vlekken’ of gebieden. Het (dagelijks) bestuur wordt gevormd door de collegeleden uit Waddinxveen, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Alpen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland.
 
Per deelnemende gemeente wordt er één gemeenteraadslid afgevaardigd naar de gebiedsadviescommissie. Namens de gemeente Waddinxveen ben ik afgevaardigd in de Gebiedsadviescommissie (met Albert Grootten als mijn plaatsvervanger). De Gebiedsadviescommissie adviseert het bestuur over het beheer- en ontwikkelingsplan, de kwaliteitskaders en stemmen af of winnen advies in bij doelgroepen en andere overheden.
 
Om het een beetje kennis te maken met het werkgebied en het takenpakket was er donderdag 29 oktober een werkconferentie en werkbezoek georganiseerd. Leerzaam om binnen, maar vooral ook buiten, kennis te maken met keuzes op gebied van ontwikkeling, beheer, toezicht en handhaving. Zo liepen we door ’t Weegje en werden we bijgepraat over beheer van groen, natuurlijke oevers, stroperij (sommige mensen zijn van mening dat elke vis eetbaar is en dus voor eigen consumptie gevangen en genuttigd mag worden) en agressie. 
 
In het Krimpenerhout ‘verkenden’ we het piratenpad en hoorden we hoe positief-creatief kinderverjaardagen gevierd konden worden met het risico van een natpak voor (groot)ouders.
Het ‘kost’ weer een middag is een gedachte. Maar het was zeker een leerzame middag. Je ontmoet raads- en bestuursleden die ik nog niet eerder had ontmoet, je spreekt bevlogen medewerkers die gaan voor het ‘merk groen is doen’, je loopt ‘met andere ogen’ door zo’n gebied. Mooi om mee te maken.
 
Peter van den Berg
raadslid PCW 

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»