Passage passé en de winkeliers dan?

Geschreven op: | Door: Herman Timmermans

In het Hart van Holland zijn enkele brieven geplaatst met als kern dat de gemeente de Passagewinkeliers in de kou laat staan. Daarop wil ik, omdat ook mijn naam werd genoemd, puntsgewijs reageren.

- De Passage heeft jaren lang voor Waddinxveen de functie van hoofdwinkelcentrum gehad.
- In 2005/2006 is een keuze gemaakt voor de locatie Be Fair. Op dat moment werd gesteld dat er winkelruimte weg zou moeten elders in Waddinxveen. De gemeente is daarop in gesprek gegaan met winkeliers in de Passage. Twee panden werden aangekocht.
- Op basis van een nieuw rapport over koopkracht en winkelmeters  werd in 2009 gesteld door de gemeente dat er [op termijn] geen winkelruimte teveel  zou zijn. De gesprekken over aankoop werden stopgezet. De start van het nieuwe centrum vertraagde en de Passage bleef functioneren als hoofdwinkelcentrum.
- Dan start de bouw van het nieuwe Centrum en bekend is dat trekkers die nu in de Passage zitten, verhuizen.  Het huidige college wil in gesprek over verhuizing van lokale winkeliers. De raad heeft via een motie van de PCW in 2012 dit extra gesteund.
- Veel lokale winkeliers willen wel, maar geven aan dat de onzekerheid over de toekomst van de Passage hen belemmert. Ze willen geen concurrent in de achtertuin.

Daarom heb ik opgemerkt dat het van visie getuigt dat de Passage in handen komt van de gemeente. Lokale winkeliers hebben nu zekerheid dat ze niet aan hun huurcontract worden gehouden en geen concurrent in hun oude pand gaan krijgen. Dat de gemeente daarom in de buidel tast, is terecht.

Ik begrijp dat daarmee de lastige situatie van een aantal Passagewinkeliers niet is opgelost. Ik heb begrip voor de moeilijke economische situatie van velen van hen en respect voor die ondernemers die de stap zetten. De gemeente heeft door de aankoop van de Passage een risico voor hen weggenomen.
Nu zijn we als inwoners van Waddinxveen aan de beurt. Met ons koopgedrag kunnen we zorgen dat de lokale winkeliers die helpen ons nieuwe centrum vorm te geven een goede toekomst hebben in Waddinxveen. Doet u mee?

Herman Timmermans
(fractievoorzitter PCW)

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»