Duurzame Dinsdag

Geschreven op: | Door: Niels Hart

Vandaag neemt demissionair minister Jetten het duurzame koffertje met duurzame ideeën en initiatieven uit de samenleving in ontvangst. Het is natuurlijk afwachten wat ervan wordt overgenomen maar sowieso kan iedereen op allerlei gebied wel iets bijdragen aan duurzaamheid.We kunnen wat minder vaak de auto pakken en op de fiets gaan. In de tuin kunnen we tegels weghalen voor meer groen en het regenwater opvangen om bij droogte dit water te gebruiken voor de planten. In huis kunnen we minder spullen weggooien, maar laten repareren of naar een kringloopwinkel brengen, of de moeite nemen om afval goed te scheiden.

Vaak doen we bewust of onbewust al veel op het gebied van duurzaamheid, maar vinden we ook vaak een lastig en complex probleem. Via de gemeente (zie Duurzaamheid | Gemeente Waddinxveen) is er gelukkig veel informatie beschikbaar op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan bespaartips op het gebied van gas, water en elektriciteit. Daarnaast is er informatie te vinden over isoleren, zonnepanelen, afval en wat voor de portemonnee ook niet onaardig is: informatie over energiesubsidies (niet alleen voor eigenaren van woningen maar ook voor VvE’s).

Behulpzaam kan ook het bezoek van een energiecoach zijn voor advies en wellicht al kleine ingrepen, zodat niet alleen deze dinsdag duurzaam mag zijn maar dat alle dinsdagen voortaan duurzaam zijn. De PCW heeft aandacht gevraagd voor het informeren en ondersteunen van inwoners op het gebied van duurzaamheid. We hebben de opdracht verantwoord om te gaan met de schepping. Daarom zal de PCW ook in de komende tijd aandacht vragen hoe inwoners geïnformeerd, betrokken en gefaciliteerd kunnen worden om tot een duurzamer Waddinxveen te komen.

Niels Hart
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»