Informateur college aangesteld

Geschreven op:

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op maandag 14 september Herman Timmermans aangesteld als informateur. Hem is gevraagd deze rol te vervullen, nadat de vier wethouders vorige week ontslag hebben genomen.

De gemeenteraad heeft de informateur verzocht te onderzoeken welke haalbare, betaalbare wensen de fracties voor het komende anderhalf jaar hebben. Daarbij dient het huidige collegeprogramma als basis. Ook is hem gevraagd te onderzoeken welke persoon elke fractie voordraagt als wethouder en welke persoon elke fractie bij de andere fracties ziet als gewenste wethouder. Tot slot is hem gevraagd welke vier personen een goed samenwerkend college kunnen vormen.

De informateur is op donderdag 17 september begonnen met zijn gespreksronde. De komende weken spreekt hij twee keer met een afvaardiging van alle fracties. In deze periode raadpleegt hij op verzoek van de gemeenteraad ook de burgemeester, de griffier en de gemeentesecretaris. Het streven is dat de informateur tijdens de raadsvergadering van 30 september verslag doet.

Bron: Gemeente Waddinxveen

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»