Informateur college aangesteld

Geschreven op:

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op maandag 14 september Herman Timmermans aangesteld als informateur. Hem is gevraagd deze rol te vervullen, nadat de vier wethouders vorige week ontslag hebben genomen.

De gemeenteraad heeft de informateur verzocht te onderzoeken welke haalbare, betaalbare wensen de fracties voor het komende anderhalf jaar hebben. Daarbij dient het huidige collegeprogramma als basis. Ook is hem gevraagd te onderzoeken welke persoon elke fractie voordraagt als wethouder en welke persoon elke fractie bij de andere fracties ziet als gewenste wethouder. Tot slot is hem gevraagd welke vier personen een goed samenwerkend college kunnen vormen.

De informateur is op donderdag 17 september begonnen met zijn gespreksronde. De komende weken spreekt hij twee keer met een afvaardiging van alle fracties. In deze periode raadpleegt hij op verzoek van de gemeenteraad ook de burgemeester, de griffier en de gemeentesecretaris. Het streven is dat de informateur tijdens de raadsvergadering van 30 september verslag doet.

Bron: Gemeente Waddinxveen

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»