Middeninkomens krijgen meer kans op een middenhuurwoning

Geschreven op: | Door: Albert Kerssies

De aangenomen motie van de PCW en het CDA om huishoudens met een middeninkomen ook een goede kans te geven op een huurwoning in Waddinxveen heeft effect!

Voor veel huishoudens die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning en te weinig voor een koopwoning zijn er te weinig woningen beschikbaar in Waddinxveen, de zo geheten middenhuur woningen. Huishoudens met een inkomen < € 55.000 (bruto) kunnen een maximale hypotheek krijgen van circa € 220.000, maar zelfs starterskoopwoningen in de Triangel beginnen bij € 240.000. Deze huishoudens hebben ook recht op een woning in Waddinxveen en kunnen meestal wel een huurprijs betalen tot € 900 per maand.

Om ook deze huishoudens meer kans te geven op een woning in Waddinxveen heeft de PCW, samen met het CDA, tijdens de behandeling van de huisvestingsverordening in de besluitvormende gemeenteraadsvergadering (13-6-2019) een motie ingediend. Hierin werd het college verzocht om in regionaal verband Midden-Holland (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas) te bespreken hoe huishoudens met een inkomen tussen de € 38.035 en € 55.000 (bruto) ook een goede kans kunnen krijgen op een middenhuurwoning (vanaf € 720,42 tot € 900 per maand). Deze motie is toen unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

In het bericht op de PCW-website vroegen we ons af wat het resultaat zou zijn van deze besprekingen. Uit een memo van het college (in de weekmap 29; 16-7-2020) blijkt dat onze motie effect heeft. Inmiddels is er een regionaal afgestemde versie van een concept Middenhuurverordening tot stand gekomen. De planning is dat de definitieve versie nog dit jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Dit betekent dat huishoudens met een middeninkomen dan ook een goede kans krijgen op een huurwoning in Waddinxveen. Daar zijn we als PCW erg blij mee! Wij willen immers een geschikte woning voor iedereen in Waddinxveen.

Albert Kerssies
raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»