Mondelinge vraag over het grondstoffenplein

Geschreven op: | Door: Hans van Mourik

Graag wil ik de mondelinge vraag welke tot stand is gekomen door Jaël de Kool binnen onze fractie aan u voorleggen.

In deze tijd van het jaar komt de voorjaarsschoonmaak weer op gang. Klussen in huis worden opgepakt en de tuin wordt aangepakt -wellicht wat groener ingericht. Hierbij is het heel goed dat mensen hun snoeiafval, bouwafval e.d., gescheiden aanbieden aan het grondstoffenplein. De afgelopen tijd kregen we als PCW berichten dat de wachttijd bij het grondstoffenplein erg lang zijn (Misschien herkent u dit ook zelf, soms zelfs bijna een uur). De openingstijden zijn niet heel ruim, maar het inwonersaantal neemt toe en zo ook komende jaren zal dit blijvend toenemen. 

Wat zijn de mogelijkheden om iets aan de wachttijden te doen?

In omliggende gemeenten werkt cyclus met een reserveringssysteem. Zou dit bijvoorbeeld voor Waddinxveen ook een optie kunnen zijn?

Is maar een aantal keer gebeurd en is veel duurder aldus wethouder Vleij. We hebben doorgevraagd wanneer onderzoek zou plaatsvinden en we iets terug mogen ontvangen als het gaat over drukte en het zoeken naar mogelijkheden om deze te verminderen. Als onderzoek heeft plaats gevonden en er daardoor andere acties moeten worden ingezet, dan worden wij als raad hierover geïnformeerd.

 


Namens Jaél de Kool 

Hans van Mourik
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»