Mondelinge vraag zwerfafval

Geschreven op: | Door: Hans van Mourik

Tijdens opschoondag kom je erachter dat met je neus op de grond er meer afval ligt, dan je in 1e instantie ziet. Een ochtendje ruimen levert al gauw een vuilniszak vol op en maakt Waddinxveen weer een stukje schoner. Als het gaat om zwerfafval hebben we als Waddinxveen nog veel te leren en te doen. Wij werden dan ook met de neus op de feiten gedrukt met zwerfafval langs het spoor. Vanaf Gouweplein, Spoorpad richting Centraal Waddinxveen. Vuurwerk, blikjes en hopen plastic, glasschilfers aan de andere kant van het hek. Niet één vuilniszak vol, maar vermoedelijk wel meer. Ziet er rommelig en vies uit. Niet echt het visitekaartje van Waddinxveen!!

Om daar afval op te ruimen is niet zonder gevaar en verboden. Toch willen wij vragen aan de wethouder of hier wat aan gedaan kan worden.

Of de wethouder in de contacten met R-net en of NS dit punt wil bespreken, plus te vragen of er ook beleid gemaakt is om rondom het spoor regelmatig op te ruimten. Ook station Noord zag ik een hoop troep liggen.  Zou u beide vragen willen stellen aan de contactpersonen van R-net en of NS?

Dat ook dit stukje Waddinxveen achter het hek schoner wordt!

De wethouder zal dit bespreken in gepland gesprek met R-net NS en zal deze vragen stellen en de antwoorden terugkoppelen aan de raad.

 

Hartelijke groet,

Hans van Mourik
Raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»