PCW en PvdA/GroenLinks stellen schriftelijke vragen over de verkeersveiligheid van de Onderweg

Geschreven op:

De Onderweg - Julianastraat is een smalle polderweg die een verbinding vormt tussen Waddinxveen en Moerkapelle. De gemeentegrens tussen de gemeente Waddinxveen en Zuidplas op deze weg ligt ter hoogte van de afslag naar de Zesde Tochtweg. Deze polderweg wordt gebruikt voor divers verkeer, landbouwverkeer, personenwagens en veel fietsers, waaronder schooljeugd. Voertuigen kunnen elkaar slechts bij passeerstroken passeren, en moeten soms de opritten van particulieren gebruiken. Fietsers hebben geen mogelijkheden om uit te wijken. De bermen aan beide zijden van de weg zijn erg smal.

De raadsleden Peter van den Berg (PCW) en Lottie van den Berg-Bouwman (PvdA/GroenLinks) zijn van mening dat er eenvoudige maatregelen mogelijk zijn waardoor de verkeersveiligheid wordt bevorderd. Peter van den Berg: "Wij beseffen dat aan een dergelijke smalle weg, een situatie die al vele jaren bestaat, het niet eenvoudig is om maatregelen te treffen. Toch werden ons enkele suggesties aangereikt waardoor de verkeersveiligheid kan worden vergroot. Denk dan bijvoorbeeld aan een bermverharding als bij de Zesde Tochtweg”. Lottie van den Berg wijst naar de smalle wegen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk: "Daar geven ze via reflecterende paaltjes aan waar het gemakkelijker is elkaar te passeren”. 

Beide raadsleden achten het denkbaar dat ook in overleg met de Provincie een oplossing bedacht kan worden: "De provincie inventariseert mogelijkheden voor regionale fietsverbindingen. Misschien kan een mogelijke fietsverbinding tussen Moerkapelle en Waddinxveen onderzocht worden.”

Peter van den Berg
raadslid PCW

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning.

Hart voor wonen – De PCW wil voor iedereen in Waddinxveen een passende woning. Bekijk ons volledige verkiezingsprogramma
»