Reactie PCW op vroegtijdig beëindigen aanbesteding oude gemeentehuis

Geschreven op: | Door: Albert Kerssies

De PCW vraagt zich af waarom het college van Waddinxveen de unieke kans voorbij laat gaan om het oude gemeentehuis van Waddinxveen een maatschappelijke mooie herbestemming te geven. En nog wel een herbestemming die heel goed past bij de ambities van het college: meer sociale huurwoningen en middenhuur woningen.  Een herbestemming die heel goed aansluit bij de ontwikkelingen van de bevolking van Waddinxveen. Het aantal ouderen groeit de komende jaren fors. En ook de behoefte aan sociale huurwoningen en middenhuur woningen voor ouderen en zorgwoningen voor ouderen neemt de komende jaren fors toe. Het is dus een gemiste kans. Zeker gezien het feit dat er nergens anders in Waddinxveen concrete plannen zijn om dit soort huurwoningen te realiseren.

De PCW is zeer benieuwd welke plannen het college nu wel heeft voor het oude gemeentehuis. Wordt er een nieuwe tender uitgeschreven voor dezelfde herbestemming en hoe groot is de kans dat die aanbesteding wel slaagt? Of wordt het gebouw gesloopt en komen er dure koopwoningen? Dit levert het college waarschijnlijk meer geld op. Zou het college echt kiezen voor het geld en niet voor haar oudere inwoners met een smalle beurs? Dankzij het beleid van de afgelopen jaren is de gemeente Waddinxveen financieel kerngezond.  Daarom zou er genoeg financiële ruimte moeten zijn voor een maatschappelijke herbestemming van het oude gemeentehuis.

Wij hebben het college hierover vragen gesteld en we wachten nog op de antwoorden. Wij blijven proberen om het oude gemeentehuis een maatschappelijk verantwoorde herbestemming te geven. De PCW gaat voor meer zorgwoningen voor de oudere Waddinxveense inwoners, waarbij (zelfstandig) wonen en zorg hand in hand gaan.

Albert Kerssies

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.

Hart voor groen – De PCW wil een groene hoofdstructuur in Waddinxveen.
»