Een week van uitersten

Geschreven op: | Door: Kees de Jong

Deze week was voor mij als pluimveehouder en als wethouder een week waarin uitersten qua beleving elkaar afwisselden.


Zondagmorgen 16 november hoorde ik, toen ik uit de kerk kwam, dat alles wat met pluimvee te maken heeft een stand-still had vanwege de vogelgriep. Even later komt er een telefoontje van de mesttransporteur dat ik als contactbedrijf genoteerd wordt via een mesttransport van vrijdagmiddag. Gelukkig is bij de kippen niets te zien of te merken. Behalve dat het stil is qua bezoekers gaat alles zijn gewone gang.
Dinsdagavond 18 november komt plotseling de melding dat alles weer is vrijgegeven omdat er geen andere besmettingen zijn. Zodoende kan woensdagmorgen de voorraad eieren weg. Een ruime voorraad lege eierentrays wordt neergezet.

Woensdagavond besluit ik om even bij de opening van het nieuwe kantoor van de Rabobank langs te gaan; ik verbaas me over de enorme drukte. Meerdere winkels blijken hun eigen receptie te hebben en velen spreken me aan over hoe mooi het is geworden.

Donderdag is het hoogtepunt van de week voor gemeente Waddinxveen. De opening van een lang verwacht Centrum is een feit. Na een deel met toespraken in 'Cultuurhuys De Kroon' vindt buiten op het Gouweplein een spectaculaire opening plaats. Een opening waar de inwoners massaal naartoe zijn gekomen en er echt een familiegevoel heerst van: ”Yes, dit is toch maar mooi ons centrum!”

Later in de middag hoor ik dat er opnieuw vogelgriep is geconstateerd, een enorme tegenvaller en teleurstelling. Thuis geeft het nog geen problemen, omdat alles nog voldoende op voorraad is.

Vrijdag ga ik een rondje lopen over de weekmarkt die nu op de Markstraat gehouden wordt. Prachtig om voor en achter de kraam allemaal enthousiaste mensen te zien.
Op weg naar een afspraak hoor ik tegenvallende berichten rond de vogelgriep die aantonen dat er geen controle is op waar het kan zitten.
Later in de middag en in de avond loop ik nog een rondje door ons nieuwe Centrum en zie ik dat de sfeer nog steeds hetzelfde is. Ondernemers zijn enthousiast, de vele Waddinxveners die ik spreek ook.

Een week van uitersten!

Kees de Jong
wethouder

 

 

« Naar het overzicht

Lees mee

Hart voor duurzaamheid – De PCW wil samen met inwoners en ondernemers Waddinxveen verduurzamen.

Hart voor duurzaamheid – De PCW wil samen met inwoners en ondernemers Waddinxveen verduurzamen.

Hart voor duurzaamheid – De PCW wil samen met inwoners en ondernemers Waddinxveen verduurzamen.
»