PCW steunt ondernemend Waddinxveen

Geschreven op: | Door: Herman Timmermans

De PCW weet dat een welvarend dorp mede te denken is aan ondernemers. Aan ondernemers die kunnen concurreren en een gezonde onderneming kunnen runnen. Daarom wil de PCW de belastingen zo laag mogelijk houden.
Deze coalitie heeft de OZB alleen met de inflatiecorrectie verhoogd. Daaraan viel niet te ontkomen. Maar als er wat terug gegeven kan worden, dan zal de PCW dat niet nalaten. En als dat kan op een wijze dat ondernemers als geheel, en daarmee de hele samenleving daar beter van worden, dan zou dat wel heel mooi zijn.

En dat is nu werkelijkheid geworden. De PCW heeft in de raad een voorstel ingediend om een ondernemersfonds in te stellen. Het doel hiervan is om gemeenschappelijke activiteiten die vallen onder schoon, heel en veilig te kunnen opzetten. Maar ook bijvoorbeeld gebiedsmarketing die door het bestuur van ondernemersverenigingen worden ingediend, en daarmee draagvlak hebben bij de ondernemers.

In de discussie in de gemeenteraad hebben we als PCW ideeën om aan ondernemers cofinanciering te vragen, afgewezen. De PCW was het daarmee niet eens omdat het moeilijk is om medefinanciering los te krijgen voor een instrument dat zich nog moet bewijzen. Ook wil de PCW de ondernemers niet op nog hogere kosten jagen.
De PCW zal proberen om in de raad tijdens de zomer steun te krijgen voor een langjarig fonds, waaruit de ondernemersverenigingen collectieve activiteiten gefinancierd kunnen krijgen.
Het is nu aan de ondernemers om met goede voorstellen te komen.

Herman Timmermans
fractievoorzitter PCW

 

« Naar het overzicht

@KiesPCW
 • PCW
  Gisteravond was onze fractievertegenwoordigster Sylvia van de Krol (@sylviavdkrol) bij de ondertekening van het spo… https://t.co/tgPZuGP7HX
  25-09-2020
 • PCW
  Vandaag zijn we als gemeenteraad op werkbezoek geweest in Weids Bloemendaal. Het mooie veenweide gebeid aan de oost… https://t.co/xc5sAOxTUu
  18-09-2020
 • PCW
  'Er komt geen coalitie. De raad is aan zet en kiest het beste college. Het nieuwe college komt met raadsvoorstellen… https://t.co/3O7Qc4RiXR
  15-09-2020
 • PCW
  RT @CorneVerduijn: Dhr Herman Timmermans is (op voordracht van de PCW) aangewezen als informateur voor het vormen van een nieuw college van…
  14-09-2020
 • PCW
  RT @CorneVerduijn: Voorstel van PCW aangenomen om een informateur aan te stellen om een nieuw ‘goed samenwerkend college’ te vormen.
  14-09-2020

Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.

De PCW heeft voor de periode 2018-2022 de volgende vijf hartspunten opgesteld:

 • PCW kiest voor rust op zondag. – Hart voor onze rustdag. Hart voor Waddinxveen.
 • PCW wil dat iedereen zorg en ondersteuning krijgt die dat nodig heeft. Hart voor onze naasten. Hart voor Waddinxveen.
 • PCW wil een veilig Waddinxveen. – Hart voor veiligheid. Hart voor Waddinxveen.
 • PCW wil investeren in een dorp vol groene parels. Hart voor groen. Hart voor Waddinxveen.
 • PCW steunt het behoud van winkels in elke buurt. Hart voor buurtwinkels. Hart voor Waddinxveen.
Kies PCW voor een veilig, groen, zorgzaam en zelfstandig Waddinxveen. Hart voor elkaar. Hart voor Waddinxveen.
»