College neemt afstand van aantijging advocaat aan PCW

Geschreven op:

Op 27 november heeft de rechter uitspraak gedaan in het kort geding van ontwikkelaar Merwestreek tegen de gemeente. Het ging om het afbreken van de aanbesteding van het oude gemeentehuis. De PCW heeft voordat het kort geding diende vragen gesteld over deze kwestie. Advocaat Klein-Hofmeier van de gemeente had eerder in deze zaak gezegd dat de vragen van de PCW ‘een-op-een uit de koker’ van ontwikkelaar Wim Bijl komen. Een onterechte bewering die nergens wordt onderbouwd door deze advocaat. Van deze aantijging hebben we dan ook krachtig afstand genomen. We stelden vragen omdat we het plan om senioren- en zorgwoningen in het oude gemeentehuis te vestigen zagen sneuvelen. Zulke woningen hebben we in Waddinxveen juist hard nodig!

Het college heeft nu ook afstand genomen van de beschuldiging van Klein-Hofmeier.

In de commissievergadering van 28 november 2018 heeft wethouder Schippers de raad geïnformeerd over de uitspraak van de rechter. De wethouder heeft uitgelegd hoe de woorden van de advocaat over de PCW bedoeld zijn. Daarbij nam ze afstand van de woordkeuze van Klein-Hofmeier: ‘Wellicht is de woordkeuze niet handig geweest.’ De wethouder ‘hecht er ook aan te melden dat het niet de bedoeling van het college is geweest om de politieke partij PCW ergens van te beschuldigen.’

De PCW is tevreden dat deze aantijging nu van de baan is.

« Naar het overzicht

Lees mee

Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.

Voor de periode 2022-2026 hebben we vijf speerpunten.

  • Hart voor wonen.
  • Hart voor de ander
  • Hart voor duurzaamheid
  • Hart voor groen
  • Hart voor goede bereikbaarheid
Kies PCW voor een groen, duurzaam, bereikbaar en zorgzaam Waddinxveen met een woning voor iedereen. Hart voor de ander. Hart voor Waddinxveen.
»