Nieuws

Bijdrage leegstand Gouweplein

Door: Corné Verduijn | Geschreven op:

De detailhandelsstructuurvisie is raadsbreed vastgesteld in 2019 na een moeizaam proces. Op het moment van vaststellen waren er teveel m2 detailhandel en als PCW hadden we het standpunt dat we zuinig moeten... Lees meer »

Bid voor Israël!

Geschreven op:

De PCW voelt zich verbonden met Israël. De schokkende beelden van de terroristische aanslagen van Hamas in het afgelopen weekend hebben ons dan ook geraakt. We betuigen medeleven en steun aan Israël. We... Lees meer »

Week van de toegankelijkheid

Geschreven op:

Het is de week van de toegankelijkheid. Als PCW vroegen we ons af hoe toegankelijk Waddinxveen eigenlijk is voor mensen in een rolstoel. Anne en Femke verplaatsen zich met een rolstoel of handbike en namen... Lees meer »

Nieuwe Souburgh vragenhalfuur

Door: Sylvia van de Krol-den Ouden | Geschreven op:

Bijna 2 jaar geleden zijn de ongeveer 80 bewoners van Souburgh verhuisd naar de Rietkraag in Gouda. Ze zouden daar tijdelijk verblijven tot er een nieuw verzorgingshuis zou zijn gebouwd in Waddinxveen.... Lees meer »

Doneerringen

Door: Hans van Mourik | Geschreven op:

Sinds enige tijd wordt er statiegeld geheven op kleine plastic flesjes en blikjes drinken. Niet al deze flesjes en blikjes worden teruggebracht, en een gedeelte komt terecht in openbare prullenbakken.... Lees meer »

15 september 2023: Wijkspreekuur PCW

Geschreven op:

Als fractieleden van de Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) willen we graag met u als inwoner van Waddinxveen in gesprek. Op vrijdag 15 september aanstaande staan wij als lokale politieke partij... Lees meer »

Duurzame Dinsdag

Door: Niels Hart | Geschreven op:

Vandaag neemt demissionair minister Jetten het duurzame koffertje met duurzame ideeën en initiatieven uit de samenleving in ontvangst. Het is natuurlijk afwachten wat ervan wordt overgenomen maar sowieso... Lees meer »

De PCW ging niet mee met een extra minicontainer voor PMD

Door: Jaël de Kool-van der Woude | Geschreven op:

Een extra minicontainer voor PMD-afval komt er volgend jaar in de tuinen te staan. Een onderwerp waar veel reacties op komen. Sommigen zijn blij dat de zakken, en het zwerfafval wat dit veroorzaakt, uit... Lees meer »

Bijdrage bij de Jaarstukken 2022, voorstel reserve voor betaalbare woningen

Door: Bert Waterman | Geschreven op:

Hieronder onze bijdrage bij de behandeling van de jaarstukken 2022 in de raadsvergadering van 5 juli 2023. Daarbij hebben we voorgesteld om van het resultaat over 2022 een reserve te vormen van 3 miljoen... Lees meer »

Bijdrage Algemene Beschouwingen

Door: Lambert den Dekker | Geschreven op:

Voorzitter, Er gebeurt veel in de wereld om ons heen. Er is oorlog, honger en er zijn mensen op de vlucht. Ook in Nederland speelt er veel. Er liggen grote vraagstukken voor wat betreft asielzoekers, klimaat,... Lees meer »

Lees mee

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.

Hart voor de ander – De PCW wil dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is.
»